Emanete sonuna kadar sahip çıkacağız

28 Mayıs 2023 09:41
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İstanbul’un fethi dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “ 29 Mayıs İstanbul’un fethinin 570. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Fethin Türk-İslam tarihi açısından büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Başkan Büyükakın “Dünya böyle bir fetih tarihinde görmemiştir. Bu büyük değere, fetih ruhuna ve şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız”dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şöyle devam etti:

Fethin 600. yıl dönümüne adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık. İstanbul’un fethi, nasıl ki dâhiyane plan, büyük emek, ustaca hazırlık, emsalsiz fedakârlık, sarsılmaz bir azim neticesinde gerçekleşmişse biz de aynı nizamı bugün aynı kararlılıkla sürdürme gayreti içindeyiz. İstanbul’un fethi, Anadolu’nun ebedî Türk yurdu olarak kalacağının tarihe kazınmış mührü, Ayasofya’nın ibadete açılmış olması da İslam tarihinin yegâne nişanesidir.

Fetihle başlayan uyanış, bugün Türk-İslam tarihi açısından atılan yeni adımlarla devam etmektedir. Uyanan Türkiye’nin ayağa kalktığı, şahlandığı, ilerlediği, büyüdüğü, geliştiği bugünler, geleceğimize bırakacağımız büyük mirasın ayak izleridir.

İnşallah bugün de 2023 hedeflerinin 2053’e uzanan istikameti ile Türkiye yüzyılını inşa ederek çağımızın Bizans’larını ve oralarda kurgulanan entrikaları, tarihin tozlu raflarına kaldırmaya devam edeceğiz. Kendi medeniyetine, tarihine, kültürüne, değerlerine husumet besleyenlere bugüne kadar fırsat vermeyen yüce gönüllü milletimizle müreffeh yarınlara yürümeye yeni fetihler yazmaya devam edeceğiz.  

Bizim için fetih, kentimizi, ülkemizi yeniden ayağa kaldırmak, bulunduğu konumdan ileriye taşımaktır. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan bu anlamlı günü bize hediye eden başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X