ÖZGÜR FİLİSTİN İÇİN DİRENİŞE KATIL! FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE TÜM KOCAELİ HALKINI DAVET ETTİLER

14 Aralık 2023 22:18
Filistin’e Destek Platformu tarafından 16 Aralık 2023 tarihinde Kocaeli’de gerçekleştirilecek olan Filistin’e destek yürüyüşü öncesinde Kocaeli Sivil Toplum Kuruluşlarının da katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, sivil toplum kuruluşları ve üyeleri başta olmak üzere tüm Kocaeli, Filistin’e destek yürüyüşüne davet edildi.

 

Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Kurucu Başkan ve HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu, Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, Sakarya Şube Başkanı M. Mesut Gökdemir, Kocaeli’nde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların il başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

 ERSOY: “Bütün halkımızı yürüyüşümüze davet ediyoruz”

HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcı İdris Ersoy, Siyonist İsrail’in 7 Ekim tarihinden itibaren Filistin’de büyük bir zulüm ve katliamın gerçekleştirildiğini ifade ederek “Okullar, camiler ve hastaneler bombalanıyor. HAK-İŞ Konfederasyonumuzun da aralarında bulunduğu Filistin’e Destek Platformu’nun Kocaeli’de 16 Aralık 2023 günü saat 13.30’da bütün sivil toplum örgütlerinin ve halkın katılacağı bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüşümüz Fevziye Camii önünden başlayacak ve Anıtpark’ta HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın konuşması ve dua ile tamamlanacak. Bütün vatandaşlarımızı Kocaeli’ne bekliyoruz” dedi.

Tanrıverdi: “Filistin’de büyük bir zulüm yaşanıyor”

Kudüs’te geçmişten bugüne yaşanan drama dikkat çeken Kurucu Başkan Hüseyin Tanrıverdi, “Filistin’de yaşayanların mağdur ve mazlum olduğunu bütün sivil toplum örgütleri, bütün dünya biliyor. Gazze yaklaşık 17 yıldır büyük bir ambargo altında. Filistin 75 yıldır bu sıkıntıları yaşıyor. İsrail’in BM kararlarını dinlemeyip, ABD tarafından şımartılması neticesinde, büyük bir dram yaşanıyor. Ne bir insani yardım ne de başka bir yardım ulaştırılabiliyor” dedi.

KADIN VE ÇOCUKLAR ŞEHİT EDİLDİ, KATLEDİLDİ

Kudüs deyince Mescid-i Aksa, Mescid-i Aksa deyince akla birçok peygamberin mucizelerinin tecelli ettiği toprakların geldiğini ifade eden Tanrıverdi, “Kocaeli’nde düzenleyeceğimiz etkinlikte Filistinli dostlarımız için yürüyüş gerçekleştireceğiz, onlarla olan birlikteliğimizi, gönül birlikteliğimizi bir kez daha vurgulamış olacağız. Bu bir savaş değildir. Savaş karşılıklı güçlerin arasında olur. Bir tarafta en modern savaş malzemeleri, diğer tarafta hiçbir şeyi olmayan sivil insanlar var. Bu direnen insanlara bizler imani ve insani noktadan yaklaşmamız gerekiyor. Orada bir zulüm yaşanıyor. Kadın ve çocuklar şehit edildi, katledildi. Bu bir insanlık ayıbıdır. Burada insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Batının ve ABD’nin maskesi düştü ve kirli yüzler daha net görüldü. Gazze düşerse, Filistin düşer. Bu sadece Filistin’in değil, tüm dünyanın meselesidir” diye konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X