HÜRRİYET DEVALILARA DERT YANDI

23 Mayıs 2023 11:12
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet;” Cumhurbaşkanlığı Millet İttifakı'nın alması halinde tam bir denge sisteminin oluşacağını düşünüyorum. şımarıklığın önüne geçecek”

 Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, bugün ilimize geldi. Millet İttifakı İzmit Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Ofisinde basın mensupları ile bir araya gelen Oktar gündeme dair açıklamalarda bulundu. Programa Oktar'ın yanı sıra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, DEVA Partisi İl Başkanı Semih Taşveren, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Ayşegül Babacan, İYİ Parti İl SKM Başkanı Faruk Özak, DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Erdinç Işık, Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp ve yöneticiler katıldı.

“ŞIMARIKLIĞIN ÖNÜNE GEÇECEK”

Seçim sonrası hüsran yaşayan muhalefet moral depolamak ve yol haritası belirlemek için bir araya geldi. Programda İkinci tura kalan seçimler için aradaki 2,5 milyon farkın kapanmasının kolay olduğunun altı çizildi. Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’na geçmesiyle ikinci turda Kılıçdaroğlu’nun kazanması ihtimaline karşı mecliste bir kargaşa oluşup oluşmayacağı soruldu. İzmit Belediyesi’nden bu duruma aşina olan Başkan Hürriyet konuya dair yaptığı açıklamada;” Yereldeki dinamikler ile şuandaki Cumhurbaşkanlığı sistemi bambaşka bir şey. Şimdi sistem meclis üzerinde olan bir sistem. Bir gece kararnamesi ile her şey değişebiliyor. Yerel ile ölçülemez bir sistem. Yerel meclisinde belediye başkanını çalıştıramayacak yetkiler mecliste var. AK Parti yıllardır aynı şımarıklığa sahip olduğu için 4 yıldır keyfi kendi siyasetlerine dönük olarak çalışıyorlar. Bunu engellemeye başkan sahip değil. Ama Cumhurbaşkanlığında meclisinde keyfi kararına engel olma hakkına sahip hukuken. Cumhurbaşkanı yetkileri tam bir denge denetleme olacak. Genel yönetimde başkan yetkisi daha fazla. Yereldeki yapılanma ile meclisteki yetkiler tam tersi. Cumhurbaşkanlığı Millet İttifakı'nın alması halinde tam bir denge sisteminin oluşacağını düşünüyorum. şımarıklığın önüne geçecek”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X