İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine Başarı Belgeleri Verildi

23 Haziran 2023 11:49
Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz Hanımefendi ile birlikte 2020 yılından bu yana ilimizde başarıyla yürüttükleri, birçok gencimize umut ışığı oldukları ÖNEM (Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele) Projesi kapsamında projeye destek veren, üstün gayret ve başarı gösteren İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine Başarı Belgelerini verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve basın mensuplarının hazır bulunduğu Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda Vali Yavuz, projeye sağladıkları destek ve gösterdikleri gayretlerinden dolayı herkese teşekkür etti. 

Selamlama ile konuşmalarına başlayarak yürütülen projenin önemine değinen Vali Yavuz: “2022-2023 Eğitim-Öğretim yılını büyük bir fedakârlık ve özveriyle tamamlamış bulunuyoruz. 2022-2023 Eğitim yılının başarılı şekilde geçmesi vesilesiyle sizlere, çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. Eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir parçası olan, özellikle sevgi ve şefkat yoksunu anne babası ayrılmış, sosyal ekonomik ya da psikolojik dezavantajlı gruplarda yer alan evlatlarımızın elinden tutulması, onların hayata bağlanması, sorun çözme becerisi ve kişilik gelişiminin sağlıklı şekilde yürütülmesi bakımından ele aldığımız ve uygulamaya koyduğumuz ÖNEM Projesi’nde göstermiş olduğunuz özveri ve başarı için de bir kez daha sizleri tebrik ediyor ve kutluyorum. 

Erken çocukluk ve gençlik döneminde ortaya çıkan sorunlarla zamanında mücadele edilmesinin önemine değinen Vali Yavuz, sorunların çözümlenmemesi halinde ileri yaşlarda pek çok sorunla karşılaşılacağını, hem kişisel hem de toplumsal büyük maliyetlerin ortaya çıkabileceğini belirtti. 

Kültürel Mirası Devam Ettirme Amacıyla Bir Çok Faaliyet Düzenlenmiştir

Projenin içeriği ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yavuz: “2009 yılından beri yürüttüğümüz Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi ilimizde son derece başarıyla uygulanmış, çocuklarımızın özel nedenlerine yönelik olarak 18 faaliyet planlanmış ve sizlerin koordinasyonunda en güzel şekilde uygulanmıştır. Özellikle psikososyal, sportif, sanatsal, kültürel ve çevreyle ilgili yürütülen faaliyetlerle, çevreye duyarlı bireyler yetiştirip, olumlu bakış açısı sağlayarak yaşam kaliteleri daha da artmış, sevgi şefkat eksikliklerinden kaynaklı sorunlarla ve karşılaştıkları problemlerle baş etme becerileri sağlanmış, milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleriyle ilgili farkındalıklarını arttırarak vatanına, milletine, bayrağına, milli değerlerine bağlı bireyler olabilmeleri için gayret sarf edilmiş, çocuklarımızın temel yaşam becerilerini geliştirerek doğru ve sağlıklı kararlar almalarına ve duygusal boşluklarını kapatıp oluşabilecek stres durumlarında destekleyici, iyileştirici olmaya yönelik önleyici çalışmalar ile kendilerini ve insanları anlamak, geçmişi, bugünü ve geleceği anlamlı bir şekilde ilişkilendirme, kültürel varlıkları koruma ve yaşatma becerisi kazandırıp, kültürel mirası devam ettirme amacıyla bir çok faaliyet düzenlenmiştir. Tüm bu faaliyetler neticesinde özellikle çağımızın vebası olarak bilenen bağımlılıkla mücadelede de ciddi şekilde fayda sağlanmıştır. Çocuklara evrensel değerler ve konular anlatılmış doğruluk, dürüstlük, iyilik, erdemli olmak, yardım severlik gibi duygularla çocuklarımızın ruhunu iyileştiren zihinsel gelişimleri de desteklenmiştir.”

Projenin en önemli ayağı olan Hamilik üzerine değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz: “Özellikle hamilik çalışmalarımızda çok ciddi bir aşama kaydedilmiş ve onlara doğru rol model olabilecek 15 bin 660 hamimiz ile çocuklarımız eşleştirilmiş ve 167 bin 31 öğrencimiz ile kaynaştırılarak 879 bin 580 öğrencimize bu proje ulaştırılmıştır. Özellikle bu projeyi gerçekleştirirken etiketleme, ayrıştırma ve çocukların sosyal medya dahil diğer alanlarda paylaşılmamasına ve çocuklarımızın örselenmemesine özen gösterilmiş, büyük dikkat ve titizlikle bu proje uygulanmıştır. Bu projenin uygulanmasında başta il yürütme kurullarımız, ilçe yürütme kurullarımız kısacası Milli Eğitim teşkilatımız, mülki idare amirlerimiz, değerli ilçe milli eğitim müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, hamilerimiz, özellikle büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin katkılarıyla bugün oldukça iyi bir aşamaya geldiğimizi söyleyebilirim.” 

Çok Sayıda İş İnsanı Projeye Destek Vermek ve Hami Olmak İstedi

Projenin basında yer almasının olumlu sonuçlar doğurduğunu belirten Vali Yavuz, buna bağlı sonuçlara ilişkin şunları kaydetti:  “Bu projenin özellikle kamuoyunda benimsenmiş olması ve önümüzdeki süreçte çok daha etkili bir şekilde uygulanabileceği düşüncesi, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında daha büyük bir heyecan ve aşkla bu projemizi daha da yaygınlaştıracağımız noktasında ümitlerimizi yeşertmiştir. Özellikle iş dünyasının dikkati daha fazla bu projeye yönelmiş ve düzenlediğimiz Kocaeli Önem Projesi gala programından sonra çok sayıda iş insanı beni arayarak hami olmak istediklerini söyleyerek bu projeye dahil olmak istedikleri yönünde istek ve beyanlarını iletmişlerdir. Bir kez daha sizleri gönülden tebrik ediyor ve kutluyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu Türkiye yüzyılı vizyonuyla hızımızı, etkinliğimizi daha üst mertebelere taşıyacak ve heyecanımızı diri tutarak özellikle geleceğimizin teminatı evlatlarımızın eğitimlerinin daha kaliteli daha verimli olması konusundaki gayretlerimizi arttıracağız. Dolayısıyla şimdiye kadar yapmış olduğunuz gayretli çalışmalar vesilesiyle başta il milli eğitim müdürümüz, çalışma arkadaşları ve ilçe milli eğitim müdürlerimize, her kademede eğitime destek veren tüm birimlerimize ve evlatlarımızın daha iyi ortamlarda eğitim alması için okul yapımına katkıda bulunan çok kıymetli hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde yapılacak çalışmaların startını bugün vermiş oluyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ÖNEM (Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele) Projesi kapsamında üstün gayret ve başarı gösteren İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine Başarı Belgelerini vererek, tebrik etti. 

Belge takdiminin ardından gerçekleştirilen istişare toplantısında Vali Yavuz, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile birlikte; 2023-2024 eğitim ve öğretim hazırlıkları başta olmak üzere, tamir, tadilat ve inşaatı devam eden okullarımız ile ilgili çalışmaların hızlandırılması ve bir an önce hizmete alınmasını istedi. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X