İmamoğlu’ndan çok konuşulacak ‘değişim’ çıkışı: Kurul değiştirerek değişim olmaz!

07 Haziran 2023 15:37
CHP’de değişim tartışması alevleniyor…CHP MYK’sının yenilenmesinin ardından konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Değişim sadece kurul ile olmaz. Mesele bir kurul meselesi değildir.” dedi. İmamoğlu ayrıca görev almaktan çekinmeyeceğini söyledi.

 

 

 

 

 

Ana muhalefette seçim sonuçlarının yankıları sürüyor. Alınan sonuçların ardından CHP’de birçok üst düzey isim değişim talebini getirdi.

Tartışmalar sürerken CHP’de önceki gün yeni MYK üyeleri açıklandı. Ayrıca parti örgütü ve örgüt yönetimleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'na bağlandı.

Son olarak CHP’de kongre sürecinin resmen başlatıldı ve kurultay takvimi kamuoyuna duyuruldu.

İMAMOĞLU: DEĞİŞİM SADECE KURUL DEĞİŞTİRMEK

Gelişmeler takip edilirken değişim talep eden isimlerden biri olan İmamoğlu’ndan yeni bir çıkış geldi. İmamoğlu, "Kurul değiştirerek değişim olmaz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin şunları söyledi;

"Devletimiz, milletimiz her şeyin önünde yer almıştır benim için. Siyasi partiler hizmet aracıdır. Değişim meselesi önemli, değişim çok önemli bir kavram. Geçtiğimiz hafta net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim. Köklü, detaylı bir değişim içeren kavramlar ifade etmiştim.

“GÖREV ALMAKTAN ÇEKİNMEM”

Değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder haldeyim. Değişim sadece kurul ile olmaz. Mesele bir kurul meselesi değildir. Değişimi toplum istiyor, kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz.

Bunları görmek zorundayız. Ben o gün ne ifade etmişsem aynı yerde, aynı duruşla yoluma devam ediyorum. Demokrasi de zaten onun için var. Demokrasi en ciddi anlamda değişimi tarifler, onun için demokrasi çok güzeldir. Hayatımızda olması gereken en önemli kavramın demokrasi olduğunu her yerde, her zaman söyledim. Görev almaktan çekinmem.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X