Kantin işletmecileri dertli! İZMİT BELEDİYESİ HİJYENİK OLMAYAN BİR ŞEKİLDE OKUL ÖNLERİNDE ÖĞRENCİYE ÜRÜN VERİYOR!

13 Eylül 2023 13:45
Türkiye kantin işletmecileri esnaf dernekleri federasyonu başkan yardımcısı Aykut SunarKantin işletmecilerinin sorunlarını kamu oyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı “Sözleşmeler yenilenemiyor Milli eğitim bakanlığı aile birliği yönetmeliğinde değişiklik yapmak için temmuz ayında yayımladığı genelge ile kantin sözleşmelerinin yenilenmesini ve tüm ihaleleri durdurmuştu. Birçok kantin işletmecisi meslektaşımızın sözleşme zamanları geldi fakat genelgeden dolayı yenileme yapamıyorlar aynı zamanda ihaleye çıkacak okullar var onlarda ihaleye çıkamıyor. Yeni eğitim sezonu ile okullar açıldı ama sözleşmeler yapılamıyor. Buda kantin işlemecisi arkadaşlarımızı tedirgin ediyor aynı zamanda sözleşme olmadan hizmet veriyorlar. 18 milyon gencimizi ilgilendiren bu konuda bakanlığın hala aile birliği yönetmeliğini değiştiremediği için birçok meslektaşımız bu konuda mağdur ve endişeli bir şekilde bekliyor. Bu konu ile ilgili acil bir çözüm önerisi bekliyoruz.

YÜZDE 25’İN KANTİN İŞLETMECİLERİNE UYGULANMASINI BEKLİYORUZ

Yüzde 25 kira zam üst sınırı Sunar girdi maiyetleri, eleman maliyetleri ve enerji giderlerinin çok artması nedeni ile mecburen uyguladığımız zam oranları nedeni ile öğrencilerimizin alım gücü ciddi oranda düştü ve bu konuda öğrencilerimiz ve velilerimiz ciddi oranda haklı olarak çok etkilendi Birde kira oranları yüksek uygulanırsa kantin işletmecisi meslektaşlarımız bu yükün altından kalkamaz. Bu konudaki yüzde 25 sabit kira zammı uygulamasının kantin işletmecisi meslektaşlarımıza da uygulanmasını ivedilikle bekliyoruz.

BİR TEPKİ DE İZMİT BELEDİYESİ’NE

Sunar dan bir tepkide İzmit belediyesine “Herkes işini yapsın En değerli varlıklarımız çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Konu çocuklarımız olunca hassas ve dikkatli hareket ve hizmet etmek zorundayız. Bu konu ile ilgili olarak 8 kurum tarafından sürekli olarak denetleniyoruz. Olmasında  gereken bir durum ama şimdi İzmit Belediyesi hijyenik koşullara uymayan bir şekilde açıkça okul önlerinde öğrenciye ürün veriyor yani bir nevi bu konu ile ilgili yıllarca emek vermiş diploma almış Eğitim almış meslektaşlarımızın işini yapıyor. Tarım il müdürümüze basın yolu ile söylemek isterim bunu bizler yapsak hemen tutanak altına alınır ve hakkımızda işlem başlatılır. Bu konu ile ilgili olarak  tarım il müdürlüğünü acil olarak göreve davet ediyoruz açıkta limonata açıkta yiyecek verilmesi bizler açısından hijyenik ve sağlıklı değil. Bıraksınlar çocuklarımıza hizmeti bu konuda eğitim almış meslektaşlarımız  versin. İzmit Belediyesi veya herhangi bir kurumun öğrencilerimize  kurallara uymayan hizmet vermesini istemiyoruz ve bu konunun Federasyon olarak takipçisi olacağız.

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X