KARTEPE’DE MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY GÜNÜ

21 Aralık 2023 13:37
Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde düzenlenen “Söz İşin Ehlinde” programında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini Şair-Sunucu İbrahim Sadri Kartepeli gençlerle buluşturdu.

20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası dolayısıyla Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde düzenlenen “Söz İşin Ehlinde” programda alanlarında uzman kişiler ve sanatçılar Kartepeli gençlerle buluşmaya devam ediyor. Bu hafta “Söz İşin Ehlinde” programında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini Şair-Sunucu İbrahim Sadri Kartepeli gençlerle buluşturdu.

 

GENİŞ KATILIM

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve gençler katıldı.    

 

CUMHURİYETİ EN GÜZEL ANLATAN

Söz İşin Ehlinde programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Söz İşin Ehlinde programı ile evlatlarımıza işlerinde uzman üstadlarımız ile gençlerimizin kişileri geleceğe, hayata dair farklı bakış açısı geliştirmesini sağlamaya çalışıyoruz. Hangi kelimeyle anlatılır ki Cumhuriyetin kuruluşu, Kurtuluş Savaşı… Bizim en kıymetlilerimizden biri Cumhuriyetimizdir. O süreçte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizden Allah razı olsun” dedi.  

 

TECRÜBESİNDEN FAYDALANIN

“Bizim Cumhuriyetimizi en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşımızdır” diyen Başkan Kocaman “Dünyada ki tüm şairleri, edebiyatçıları toplasak bir daha yazın desek yazamazlar. İstiklal Marşı öyle bir bilgi, beceri, tecrübe, ruh hali ile yazıl ki çok kıymetlidir. Peki İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy milli değerlerimizdendir. Allah rahmet eylesin. Bu coğrafya ne kadar güzel bir insan yetiştirmiş ki İstiklal Marşını bizlere hediye etmiş. Bugün bu kıymetli şairimizi daha farklı bir açıdan değerlendirmek için günümüz Türkiye’sinin en değerli şairlerinden İbrahim Sadri ile beraberiz. Gençlik yıllarımızda İbrahim Sadri, Mete Yarar gibi isimlerle bir araya gelme fırsatı bulamamıştım. İstiyorum ki bu isimlerle tanışın sohbet edin, onların hayat tecrübesinden faydalanın” açıklamasında bulundu.           

 

KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Merhaba şiiriyle programa başlayan Şair İbrahim Sadri, “Sahnelerde 1985 yılından bu yana 40 yıla yakın buradayız. Kocaeli’ye daha önce birçok kez geldim. İlk defa Kartepe’ye geliyorum. Burada ayrı bir heyecanım var. Salonun tamamı geleceğimiz olan gençlerimizden oluşuyor olması ayrı bir mutluluk. Vatan şairimizin Mehmet Akif’in şiirlerini okumak ayrı bir heyecan yaşatıyor. Burada olmamızı sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. Şair-Sunucu İbrahim Sadri, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini farklı bir konsepte seslendirirken, program sonunda Başkan Kocaman çiçek takdim etti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X