KARTEPELİ KADINLARDAN FİLOGRAFİ VE DİKİŞ NAKIŞ KURSUNA BÜYÜK İLGİ

02 Ocak 2024 10:52
Kartepe Belediyesi bünyesindeki KAR-MEK kurslarından Filografi ve Dikiş Nakış Kursu’na da kadınlardan yoğun ilgi var. Kursta aldıkları eğitimden sonra ortaya çıkan eserler Kartepeli kadınların ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde güçlü bir şekilde yeni sezona başlayan KAR-MEK kurslarında Kartepeli kadınlar yeteneklerini keşfederken, ev ekonomisine de katkı sağlıyorlar. 

HEM HOBİ HEM EKONOMİK KATKI

Filografi sanatı ilk kez 17. Yüzyılda Orta Doğu’da kendini göstermiştir. Ardından ise Avrupa’dan başlayıp Uzak Doğu’ya kadar yayılımını sürdürmüştür. Tel ve çivi kullanılarak ahşap bir plaka üzerine yapılan Filografi de çiçek ve kuş gibi klasik motiflerin dışında, farklı desenler de ahşap zemin üzerine işlenebiliyor.

ÇOK GÜZEL ESERLER

Tarihin köklü sanatlarından olan Filografi’ye Kartepe Kadınlar büyük ilgi gösteriyor. KAR-MEK bünyesinde açılan Filografi ve Dikiş Nakış kursunda hazırlanan eserler büyük beğeni topluyor. Filografi ve Dikiş Nakış Kursu Öğretmeni Tülay Özer, “Kartepeli kadınlarımız burada yeteneklerini keşfetmelerinin yanı sıra kendi evlerine de ekonomik destek sağlıyorlar. Filografi ve Dikiş Nakış Kursumuzda ortaya çıkan eserler herkesi tarafından çok ilgi görüyor” açıklamasında bulundu.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X