KOCAELİ AFETE HAZIRLANIYOR

13 Haziran 2023 12:15
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi Yedep Pojesi kapsamında Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği ve proje ortaklarının yürüttüğü KOCAELİ AFET HAZIRLIK PROJESİ eğitim kampı düzenlendi. Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkında 10-11 Haziran 2023 günleri gerçekleştirilen 139 MAG personeli,eğitmen ve öğrencinin katıldığı eğitim kampı başarı ile tamamlandı.

Projede Körfez Birlikteliği

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nin, Kocaeli Üniversitesi, Körfez Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü, Körfez Belediyesi, Kızılay Körfez Şubesi,Körfez Kent Konseyi, Körfez Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Körfez Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi, Körfez Hayırsevenler Derneği, Körfez Muşlular Derneği ile ortak olduğu projede eğitimler tamamlandı. Körfez, Çayırova, Başiskele ve İzmite merkezli planlanan ğitimler; Afet Bilinci, Temel İlkyardım, Temel Yangın Önleme Teknikleri, Hafif Arama Kurtarma, Küresel Isınma ve Çevre Koruma Bilinci ve Gönüllülük ve Sivil Toplum konularında uzmanlar tarafından gerçekleştirildi.

Eğitim Kampı Tamamlandı

Eğitim kampında; selde köprü geçişi, sedye taşıma, yüksek açılı iniş, ipler&düğümler, arama-kurtarma malzemeleri kullanma, telsiz kullanımı eğitimleri verildi. Kamp sürecinde tırmanışta yaralanan bir vatandaşımızın Umke  medikal desteği sonrasında dağdan indirilişine  yardım edildi. Kampta eğitim desteği veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire başkanlığı, lojistik desteği ve Eğitmeni Recep Yayla, Bursa MAGDER ve eğitmenleri, Eğitim Kampının tüm lojistik desteği sağlayan, Çaktim Arama Kurtarma ekibi ve Çayırova Belediyesi,  ulaşım desteği veren Körfez Belediyesi, Tüpraş 50.yıl Anadolu Lisesi ve öğretmeni Abdurrahman Eke, Okul Müdürü Veysel Okudan, Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Müdürü Harun Künü, Körfez Muşlular yardımlaşma Derneği ve başkanı Adem Kaya,   Kocaeli Hayır Sevenler Derneği başkanı Adem Aksakal, başkan yardımcısı Vedat Kılıç, Volkan Yılmaz, Kocaeli Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Ayfer Özmen, Körfez Kent konseyi ve genel sekreteri Aslı Kuş, Kocaeli MAGDER eğitmenleri ve katılan tüm yeni MAG gönüllüleri afet anında ilimizin hazır olması, ilk 72 saatte planlamaların tamamlanması için yoğun çalışmalar yürütüyor.  Şehit ailelerinin evlerinde Yota çalışmalarının yapılması için öğrencilerin eğitimleri de devam ediyor. “Afet öldürmez tedbirliksiz öldürür” sloganıyla tüm bireylerin projede yer alarak bu hareketin tüm ilçelere yayılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X