Körfez Belediyesi’nde maaşlara yüzde 77 zam

30 Ocak 2024 12:31
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yüzde 66,77 zam alacak olan Körfez Belediyesi çalışanlarına ek yüzde 10,68 zam daha yaptı. İkramiye ve sosyal haklar ile birlikte giydirilmiş maaş 37 bin TL’ye yükseldi

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, belediye bünyesinde çalışan KÖRPAŞ ve kadrolu işçilere zam müjdesinde bulundu. Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar ile bir araya gelen ve değerlendirmelerde bulunan Başkan Söğüt, daha sonra Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan ve Yerel-Sen yetkililerinin de katılımıyla açıklamada bulundu, yeni zam oranını açıkladı.

 

SENDİKALARLA GÖRÜŞTÜ

“Normalde 2024 yılında çalışma arkadaşlarımıza enflasyon farkı artı 2 puan da refah payı verecektik” diyen Başkan Söğüt, “Dün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Başkanımız Şahin Talus ve İlçe Belediye Başkanlarımızın katılımıyla zam kararını almıştık. Bugün de sendikalarımız ile görüştük ve son kararı verdik.

 

YÜZDE 77,45 ORANINDA ZAM

Yıllık enflasyon yüzde 64,77’ydi, artı 2 puan refah payıydı. Çalışma arkadaşlarımıza toplamda yüzde 66,77 zam yapacaktık. Hem emekliye hem de asgari ücrete yapılan enflasyon farkı zammını biz de tüm çalışanlarımıza uygulama kararı aldık.

Toplam zam oranını yüzde 77,45 olarak gerçekleştirdik.

 

EN DÜŞÜK YEVMİYE 1.096 TL OLDU

En düşük yevmiyeydi 1.096 TL’ye yükselttik. Evli ve bir çocuk sahibi olan çalışanımızın alacağı en düşük maaş da 31.670 TL oldu. Tabi sorumluluk ücretleri bunun dışında. İkramiyeleri ve bayram paralarını da eklediğimizde çalışanlarımızın giydirilmiş en düşük maaşı da 37.000 TL olmuş oldu” dedi.

 

YAPILAN HER ESERDE EMEKLERİ BÜYÜK

Başkan Söğüt, “Çalışanlarımızla birlikte 5 yılda güzel hizmetler yaptık. Yapılan her eserde çalışma arkadaşlarımızın emekleri büyük. Buradan tüm çalışanlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi. Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar da Başkan Söğüt’e teşekkür ederek, “Belediye Başkanımıza üyelerimiz ve sendikamız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X