Körfezli yüzücüler havuzdan 10 madalya çıkardı

06 Haziran 2023 13:49
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü 10 Yaş Yüzme Ulusal Gelişim Projesi Bölge Finalinde 6 sporcuyla 10 madalya aldı.

3-4 Haziran 2023 tarihlerinde Gebze’de yapılan 10 Yaş Yüzme Ulusal Gelişim Projesi Bölge Finaline 6 sporcu ile katılan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü 10 madalya ile döndü. 8 ilden 349 sporcunun katıldığı yüzme yarışlarında kız takımı 4x50 metre karışık bayrak yarışında ise takım olarak bölge dördüncüsü olarak önemli bir başarı elde ettiler.

8 İLDEN 349 SPORCU KATILDI

Yüzme sporuna yeni başlayan ve küçük yaş yüzücüleri teşvik etmek amacıyla yapılan bir 10 Yaş Ulusal Gelişim Projesi yarışları 2021 yılından beri yapılıyor. İllerinde vize yarışlarına katılıp Türkiye Yüzme Federasyonu’nun belirlediği en az iki katılım barajını geçen sporcu Gelişim Projesi Bölge Finallerine katılmaya hak kazanıyor. 

BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİLER

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü bu yılki yüzme yarışlarına 6 sporcu ile katılıp toplam 10 madalya alarak büyük bir başarı elde etmiş oldu. Yüzme yarışlarına 8 ilden Kocaeli’nin yanı sıra Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Sakarya, Zonguldak ve Yalova’dan 349 sporcu katıldı. Türkiye genelinde ‘coğrafi sınırlama olmadan’ oluşturulan 6 grup içinde Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü ikinci grupta yarışmalara katıldı.

EKİP RUHU VE DAYANIŞMASI

Kulüp yetkilileri, başarıya uzanan yolda Başkan Şener Söğüt’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt’e ve kulüp yöneticilerimize de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu başarılar ekip ruhu ve dayanışmasıyla ortaya çıkıyor. Kocaeli’de Körfez ilçemiz gerçekten sporun ve sporcunun şehri oluyor. Başarılarımız artarak devam edecektir” diyerek açıklamalarda bulundu.

8 KİŞİLİK KAFİYE KATILDI

10 Yaş Yüzme Ulusal Gelişim Projesi Bölge Finaline toplam 8 kişilik bir kafile ile katılan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü ekibinde başantrenör A.Samet Işık, takım antrenörü Elif Acar, sporcular; Ahsen Tanrıverdi, Elif Konukçu, Elif Gündoğdu, Firdevs Ece Şahin, Atilla Aras Aydın ve Eymen Emrah Kara bulunuyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X