Körfezli yüzücülerden yeni şampiyonluklar

06 Aralık 2023 09:48
Türkiye Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği 12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Türkiye Finali müsabakaları Denizli’de yapıldı. Körfezli sporcular yarışlarda büyük başarı elde ettiler.

Körfez Belediyesi Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzme Takımı sporcuları Meyra Kocaman, Doğa Duygu Ergül, Aleyna Çoban ve Öykü Özdemir 12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Türkiye Finali müsabakalarından şampiyonluklarla döndüler.

Türkiye Yüzme Federasyonu ile Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen Yüzme 12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Türkiye Şampiyonası, 01-03 Aralık tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi Yüzme Havuzunda yapıldı. 41 ilden, 291 kadın ve 294 erkek toplam 585 sporcunun mücadele ettiği şampiyona üç gün boyunca çekişmeli ve heyecanlı yarışlara sahne oldu.

Körfezli Meyra, Doğa, Aleyna ve Öykü başarılarına yenilerini eklediler.

Yarışmalara ilimizden katılan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzme Takımı sporcuları; iki birincilik, bir ikincilik ve bir üçüncülük alarak büyük sevinç yaşadılar. Meyra Kocaman ve Doğa Duygu Ergül serbest, kurbağalama ve karışık stillerde Türkiye şampiyonu, Aleyna Çoban serbest ve sırt üstü stillerinde Türkiye ikincisi ve Öykü Özdemir’de sırt üstü stillerinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Yüzmede Denizli tarihinde ilk Türkiye Şampiyonası

Yüzme branşında Denizli tarihinde ilk kez yapılan “Türkiye Şampiyonası” olma özelliği taşıyan yarışmalar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Pamukkale Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleştirildi. Organizasyonda, 41 ilden geleceğin yıldız adayı 585 yüzücü üç gün boyunca mücadele ettiği farklı kategorilerde yarıştılar.

Yarışmalar sonunda dereceye giren yüzücülere madalyalarını Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya verdi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X