KOTO’dan SEDAŞ’a ‘elektrik kesintisi’ ziyareti

24 Ağustos 2023 11:05
KOTO Başkanı Necmi Bulut ve beraberindeki Oda heyeti, SEDAŞ Genel Müdürü ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz’ı ziyaret ederek, özellikle Başiskele ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri ile bu durumun Kocaeli iş dünyasında neden olduğu maddi ve manevi kayıpları paylaştı. Odyakmaz, konuyla ilgilenmek üzere teknik ekip kuracaklarını açıkladı

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Başkan Yardımcısı Murat Barış, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Ziya Uludüz ve Hızır Fatih Sarıoğlu, Başiskele başta olmak üzere Kocaeli iş dünyası için öncelik teşkil eden elektrik kesintisi sorununu görüşmek üzere SEDAŞ Genel Müdürü ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz’ı ziyaret etti.

‘MADDİ- MANEVİ AĞIR KAYIP’

Yaşanan enerji kesintilerinin sebep olduğu maddi ve manevi kayıplara ilişkin, SEDAŞ’a daha önce resmi yazı iletildiğini ifade eden Başkan Bulut, “Üreten ve ihracat gerçekleştiren KOBİ'lerin yoğunluklu olduğu yer Başiskele ilçemizdir. Özellikle burada çok sık yaşanan elektrik kesintileri, Başiskele ilçemiz başta olmak üzere il genelinde üretim süreçlerinin aksamasına ve firmalarımızın rekabet etme gücünün azalmasına sebep olmaktadır. Bunun yanı sıra makine parkurlarında yaşanan hasarlar ilave maliyetler getirmektedir.

‘SÜRECE KATKI SUNMAYA HAZIRIZ’

Kocaeli Ticaret Odası olarak üyelerimizin geçmiş dönemlerde de yaşamış olduğu mağduriyeti SEDAŞ- Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye resmi yollarla ilettik. Ancak kurumunuz tarafından verilen yanıtta, Başiskele bölgesinde tesis yatırımlarının arttığı, mevcut altyapının da bu talebe cevap veremediği yönünde idi. Kesintilerin devam etmesinden de anlaşılacağı üzere altyapı iyileştirilmemiştir ve mağduriyet devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz böylesi bir dönemde, firmaların önünü açmak çok daha büyük önem arz etmektedir. Bu bölgedeki sorunun ivedilikle çözülmesi ve gerekli adımların atılması için sürece katkı sunmaya hazırız” dedi.

‘ÖNCELİKLİ GÜNDEMİMİZ’

KOTO heyetini ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden SEDAŞ Genel Müdürü ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz, “Sorumluluk alanımızdaki yerlerde yaşanan enerji kesintileri bizim de öncelikli gündemimiz. Bu noktada 

çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Odyakmaz ayrıca, bölgedeki elektrik kesintilerini yerinde incelemek üzere teknik bir ekip oluşturulacağını ve yakın zamanda bu ekibin çalışmalara başlayacağını ekledi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X