“TATMİN EDECEK BİR ORAN DEĞİL BİRKAÇ AY SONRA KAPINIZI YİNE ÇALACAĞIZ” KURT ULAŞIMA GELEN ZAMMI YETERSİZ BULDU!

02 Ağustos 2023 11:16
Kocaeli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu taşıma ücretlerine yüzde 62 buçuk zam yapıldığı açıklandı. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt yapılan zammın yetersiz olduğunu söyleyerek “Biz rahatsızız. Belki birkaç ay sonra yine kapını çalacağız.” Dedi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplu taşıma, taksi, servis ücretlerine yapılacak zammın görüşüldüğü toplantıya Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu başkanlık etti.

ULAŞIMA ZAM GELDİ

Taksi ücretlerinde yapılan tarife değişikliği ile indi bindi ücreti 40 TL’den 66’TL’ye yükseltildi. Şehiriçi toplu taşıma ücretlerinde yapılan yeni tarife ile yüzde 62 buçuk zamla 8 TL olan ücret 13 TL’ye yükseltildi. Abonman ücretleri de 5 TL’ye çıkartıldı.Öğrenci servislerine yüzde 65 zam geldi. Böylelikle 0-1 kilometre arası mesafe 665 TL’den 1.100 TL’ye yükseldi.Günlük ücret ise 55 TL’ye yükseldi.


“BİZİ TATMİN EDECEK BİR ORAN DEĞİL”

Toplantıda söz alan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt “Mazotun ne olacağı belli değil. 6 ay önce 5 bin TL yaptığımız sigorta 25 bin TL, 3 ay önce aldığımız lastik fiyatları da çok arttı. Kıyaslama yatığımız zaman bizimle aynı mesafe olan illerde 15 ile 17 arasında gidiyor. Belki de Kocaeli’ndeki en büyük zam gibi gözükse de bizi tatmin edecek bir oran değil. Biz rahatsızız. Belki birkaç ay sonra yine kapınızı çalacağız.” Dedi


“VATANDAŞI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

“Esnaf memnun olmayabilir ama vatandaşı düşünmek zorundayız. Her gün işe gidip geliyorlar ve belli bir para veriyorlar orta yol bularak 8 TL’den 13 TL’ye çıkartmış bulunuyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X