KURUÇEŞME TRAMVAYI TAMAM! “AÇILIŞLARA YETİŞEMİYORUZ”

16 Haziran 2023 15:51
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Plajyolu-Kuruçeşme tramvay hattının tanıtımını yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün Kuruçeşme Tramvayının tanıtımını gerçekleştirdi. Kuruçeşme halkına ücretsiz olan tramvaya kent meydanından binen Başkan Büyükakın’a AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysal Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Ulaşım Park Genel Müdürü Serhan Çatal, KBB Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu eşlik etti.


TRAFİĞİ HİÇ DURDURMADIK

Plajyolu’ndan Kuruçeşme’ye kadar tramvayı kullanan Başkan Büyükakın Kuruçeşme’de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Temel atma töreni yapmıyoruz bizi temel atarken görmemişsinizdir. Biz açılışlara bile yetişemiyoruz ama bugün velilerimizle, halkımızı ziyaret edelim istedik. Aslında normal bir tramvay hattı yapılmadı D100 üzerinden bir köprü ile geçildi. Trafiği hiç durdurmadık gece gündüz çalıştık çok enderdir burada trafiği durdurduğumuz. Kilometre bir karayolu inşaatı vardı. Toplam kamulaştırma harcamaları ile 240 milyonu bulan bir yatırım.


600 GÜNDE BİTECEK

Son 4 yılda önce pandemi sonra piyasalardaki dalgalanmalar nedeni ile zor zamanlar yaşadık buna rağmen çalışmalarımız durmadı. Bugün de bir başka noktada çalışmamızı bitirmiş oluyoruz. Yıl sonunda da şehir hastanesi konusu bitecek inşallah. Ulaştırma bakanlığı ihaleyi tamamladı. Temmuz ayında Alikahya bölgesine ulaşacak plan tramvay ihalesini de yapıyoruz proje vaat etmiyoruz ihale yapıyoruz. Orada da yaklaşık 2 yıl gibi bir zaman diliminde bitecek olan etap etap açmayı plandığımız çalışma yaptık. 600 günde bitecek.


YOLCU 55 BİNE ULAŞTI

Bir taraftan bu hizmetlerin devam etmesi için tramvay alımları yapılıyor diğer taraftan hali hazırda sistemle 2030 yılında varacağımız kapasiteye şimdiden eriştik. Şu anda günlüğü 45 bin yolcu gidiyordu Kuruçeşme bağlandıktan sonra 55 bine ulaştı. Arkadaşlarımız şu anda bir vagonla geldik. Bu serinin iki seri halinde gitmesini sağlayacak bir çalışma yürütüyoruz. Onun için de durakların büyümesi gerekiyor. 6 ay gibi bir zamanda da kupraj çalışmalarının projeleri biter. Mevcut kapasiteyi ikiye çıkaracak bir çalışma devam ediyor.”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X