Muharrem İnce’ye 'kumpas’ davasında yeni gelişme: 18 Ekim’de hakim karşısındalar

04 Temmuz 2023 20:56
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında sahte paylaşımlar yapan 5 sanık için 9’ar yıla kadar hapis isteniyor. Sanıkların yargılanması 18 Ekim’de başlayacak.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili sahte paylaşımlar yaptığı tespit edilen 5 sanık hakim karşısına çıktı. Muharrem İnce hakkında yapılan sahte paylaşımlara ilişkin yargılanan 5 sanık 9’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

İLK DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ‘özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek’ ve ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçlarından Mehmet Galoğlu, Salim Faruk Kızılırmak, Ozan Özgür Doğru, Soner Hakkı Çoruh ve Yusuf Turan hakkında düzenlenen iddianame, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 18 Ekim 2023 tarihinde görülmesine karar verdi.

MUHARREM İNCE’YE SOSYAL MEDYA KUMPASI

Sosyal medyadan Muharrem İnce’ye ait olduğu iddia edilen görüntülerin paylaşılmasının ardından Memleket Partisi lideri İnce, "45 gündür buna direniyorum zaten. O çekilemez diyenler var adaylıktan çekiliyorum, bunu memleket için yapıyorum" diyerek adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

Muharrem İnce ile hakkında yapılan sahte paylaşımlara ilişkin şantaj, tehdit, belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından başlatılan soruşturmada 17 kişi gözaltına alınmış, 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X