MUTLU, DİP ÇAMURU TEMİZLİĞİ VE MİLLİ İRADE MEYDAN PROJESİ İÇİN VİZYONSUZLUK DEDİ!

21 Temmuz 2023 11:25
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu budün düzenlediği basın açıklamasında Milli İrade Meydanı ve dip çamuru temizliği projeleri için ‘Vizyonsuzluk’ yorumunda bulundu.

“BU KENTİ UMURSAMAMAK GEREKİR”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu şu açıklamayı yaptı;”Vaatlerde olmayan körfezin dipten temizliği projesi, limanlara hizmet anlamı taşımaktadır. Büyük gemilerin kıyıya yanaşmasını kolaylaştırma amacına matuf bu tür çalışmalarla Körfezi Rotterdam’a çevirme, Kocaeli halkını denizden koparma, trafik sorunlarını büyütme, deniz ulaşımı ihtimalini yok etme, biyolojik çeşitliliği ve canlılığı bitirme ve çevre sorunlarını katmerleştirme bağlamında Körfez ve çevresi için ölüm fermanı ilanından başka bir şey değildir. Yıllardır kangren halini almış İzaydaş problemi ortada dururken, stadyum ulaşımı ve çevresi bunca zaman geçmesine rağmen keşmekeşi yaşarken, bu ilde halk ekmek gibi hayati bir konu hep es geçilmişken, vatandaşın yükünün azaltacak sürdürülebilir kaynaklar üretilememişken, çiftçiye alım ve pazarlama garantili tohum ve gübre desteği verilemiyorken dip temizliği gibi projelerin önceliklendirilmesi, vizyonsuzluk değilse bu kenti umursamamak demektir.

“BAŞLI BAŞINA VİZYONSUZLUĞUN BELGESİDİR”

Vizyonsuzluk demişken, milli irade meydanına değinmeden geçilemez zannediyorum. Zamanında yaptığımız uyarılara dere yatakları bahanesiyle cevap veren Sayın Başkan, bugün trafik ve insan yoğunluğu bahanelerini de eklemiş. Hemen yanı başındaki Valiliğin alt katlarında otopark yokmuş gibi üretilen ve bir meydanın nasıl öldürülebileceğini ortaya koyan bu proje başlı başına vizyonsuzluğun belgesidir. Şehirlerin prestij meydanları olur demiştik. Festivallerin, etkinliklerin yapıldığı bir meydandan bahsediyoruz. Ortaya çıkmak üzere olan acayip şeyin buna imkan vermeyeceği aşikardır. Meydan desen meydan değil, park desen park değil, yeşil alan desen hiç değil. Böyle bir saçmalığı bu şehre layık görenler tutmuşlar bir de her tarafı yollarla çevrili burayı vatandaşın kafa dinlendireceği yer olarak takdim ediyorlar. Kafa dinlendirecek Fuar Alanını millet bahçesi deyip betonlaştıran bu kafa, işlevsiz Doğu Kışlayı da başka bir anlamsız proje olarak bu şehre sunmamış mıdır?

 

“ZİRVELEŞMİŞ BİR KİBRİN YANSIMALARI OLABİLİR”

Değerli basın mensupları, bir 4 yıl özeti de biz yapacak olursak, Büyükşehir Belediye Başkanı, robotik kodlama, akıllı şehir, yapay zeka ve nano teknoloji gibi bir takım kamuflajlarla vizyonsuzluğunu örtmeye çalışan, 2019 vaatlerini unutan ve milletin de unuttuğunu zannederek % 92’sinin tamamlandığını sıkılmadan söyleyebilen, hizmet önceliklerini karıştıran bir profildir. Bu kentte sorunları katmerleştiren 20 yıllık yerel yönetim anlayışının bu son halkası, adım adım finişe yaklaşmaktadır. Prompterin Türkiye mucidi Cumhurbaşkanını hiç akla getirmeden, sunumunda prompter kullanmama nedenini açıklarken ileri sürdüğü gerekçeler, ancak zirveleşmiş bir kibrin yansımaları olabilir. Bu da mecburi öğretim üyeliği sürecinin yaklaştığının işaretlerini vermektedir.
İlimiz için şimdiden hayırlı olsun diyor, bu duygu ve düşüncelerle toplantımıza katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. “

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X