MUTLU” ŞAPKAMIZI ÖNÜMÜZE ALIP DÜŞÜNMEMİZ GEREKMEKTEDİR”

23 Haziran 2023 12:24
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu bugün basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Mutlu, asgari ücrete yapılan ara zam hakkında yaptığı değerlendirme ile ” 11.402 TL asgari ücretin çalışanların insani yaşam koşullarını sağlaması mümkün müdür?” ifadelerine yer verdi.

ADALETSİZ GELİR DAĞILIMI TOPLUMSAL HUZURU DİNAMİTLER!
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu bugün ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Mutlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Huzurlu bir bayram ortamı için hiç şüphesiz, ülkemizdeki ekonomik koşullar da belirleyicidir. Dizginlenemeyen enflasyonla ve piyasalardaki olumsuz ekonomik gelişmelerle, milletimizin geçim zorluğu her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde asgari ücretle çalışanların toplam çalışanlara oranı % 57 iken, bu oranın Avrupa ortalamasının % 9 olması, ülkemizi 21 yıldır yönetenlerin icraat skalasında önemli bir gösterge değeridir. Türkiye'de çok maaşlı, kaymaklı bürokratlar hariç çalışanların tamamı yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmektedir. 2 ay önceki güncellemeye göre belirlenen ve her geçen gün biraz daha artmakta olan Yoksulluk rakamı 33.750 TL, açlık rakamı da 10.360 TL iken, açıklanan 11.402 TL asgari ücretin çalışanların insani yaşam koşullarını sağlaması mümkün müdür?
ÖNEMLİ BİR PROBLEMDİR
Toplumsal üretkenliğin mihmandarı olan işçi ve memurların, öğretmenlerin, akademisyenlerin, mühendislerin, sağlık emekçilerinin, güvenlik görevlilerinin adaletli gelir dağılımından uzak yoksulluk sınırı altında bir gelire reva görülmeleri de üzerinde durulması gereken bir problemdir. Hayat gailesi içinde can çekişen, inim inim inleyen bu kesimlerin maddi itibarının gözetilmesi geleceğimiz için önemi haiz bir başka başlıktır.
SLOGAN VE ALGIYLA “TÜRKİYE YÜZYILI” GERÇEKLEŞEMEZ!
Bu ekonomik rakamlara ve enflasyon oranına göre; Türkiye Yüzyılı, çalışanlar için yoksulluk sınırının altında nefes almaya çalışacakları bir yüzyıl anlamına gelmektedir. İşgörenler 100 yıl tasarruf ederek belki Türkiye'nin ikinci yüzyılında ev ve arabaya sahip olabileceklerdir. Keşke bu işler slogan üretmek kadar basit süreçleri barındırmış olsa değerli arkadaşlar. Yönetmeyi slogana ve algıya hapsedenlerin, çalışanların yüzünün gülmesi, alım gücünün artması, hayat standardının yükselmesi için gerçekçi çözümlere yönelmesi gerektiğini, tarım politikaları da ortaya koymaktadır.
TARIM POLİTİKASI, MİLLETİMİZİ KURBAN KESEMEZ HALE GETİRDİ.
Bu iktidarın 2006 yılında çıkardığı Tarım Kanununun 21. maddesi; “Tarıma bütçeden ayrılacak kaynak, GSMH’nın %1’inden az olamaz”diyor. Kendi çıkardıkları bu kanunu 17 yıldır bir kez bile uygulamayan bu iktidar, nasıl olur da tarım politikalarındaki başarıdan söz edebilir? Devasa şirketlerin milyarlarca liralık borçlarını tek kalemde silen bu iktidarın, bir kez bile üreticilere yasada belirtilen bu tutarı vermemesi neyin ifadesidir? Israrla ve inatla; tarımı bitirecek, üreticimizi toprağına, köyüne küstürecek politikalar uygulanarak, insanımızı topraksız, Anadolu topraklarını da insansız bırakanlar, kalkmışlar Türkiye Yüzyılından bahsediyorlar. İşte bu anlayışın bizi getirdiği nokta, bir maaşla kurban kesemeyecek hale gelişimizdir. Diyanetin geçen yıl belirlediği Kurban fiyatlarının bu yıl % 164 artmış olması acaba neyin göstergesidir? Yoksa bahse konu Türkiye Yüzyılı, bu mudur? Saadet Partisi olarak yıllardır tarım ve hayvancılığın bir milli güvenlik meselesi olduğunu ve ciddiyetle ve hassasiyetle ele alınması gerektiğini bunun için vurguluyoruz. Memleketimiz, bayram ikramiyesiyle bir kaç kg et alınabilecek duruma geldiyse, artık şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekmektedir.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X