”Deprem bölgesinden gelenleri işe almayın” sözleri her kesimden tepki toplamıştı ÖZÜR DİLEDİ AMA SÖZÜNDEN DÖNMEDİ!

17 Şubat 2023 10:42
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğu’nun ”Deprem bölgesinden gelenleri işe almayın” sözleri her kesimden tepki toplamıştı. Zeytinoğlu bugün düzenlediği basın açıklaması ile anlaşılmadığını ve kendini ifade edemediğini söyledi.

“KENDİMİ İFADE EDEMEDİM”

Kocaeli sanayi Odası Meclis toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti. Başkan Ayhan Zeytinoğlu gerçekleşen toplantıda Meclis Üyelerine ilginç bir uyarıda bulundu. Deprem felaketinin ardından ilimize gelen depremzedelerin işe alınmaması yönünde telkinde bulunan başkana tepkiler de çığ gibi büyüdü. Bugün o sözlerine açıklama getirmek için basın açıklaması düzenleyen Zeytinoğlu şu ifadelere yer verdi; “Malumunuz 6 Şubatta bir felaket yaşadık. Ölenler Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Malum 15 Şubat günü meclis toplantımız vardı orada deprem bölgesi le ilgili br takım sorunları anlatmaya çalıştım ama kendimi ifade edememişim.

“ŞAHSİ OLARAK DA YARDIM YAPTIM”

Bizler odalar olarak iş dünyası olarak amacımız bu değerli bölgenin çalışması. Konutlardaki hasar kadar fabrikalarda hasar yok. Ama bölgenin yaşadığı travmalardan ötürü bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar insanlar. Biraz konuşma zorluğu çektiğim rahatsızlığım var o gün hızlı anlattım anlaşılan. Bu bölgelerin çalışma hayatına devam etmesi lazım bu bizim için çok önemli. Bizim büyüme rakamlarımızı ulusal basında da gördük revize ettiler 1 puan 2 puan eksildiğini işaret ettiler. Ben oradaki vurgum oradaki çalışanların bölgede mümkünse en kısa sürede çalıştıkları yerdeki yaşamlarına devam etmeli. Bizim de bölgeye yaptığımız yardımların ağırlığı Hatay ve Maraş bölgeleri. Konteynır gönderdik bu güne kadar 8 10 konteynır gönderdik Bunların içlerine de kimisine ısıtma cihazları aşağı yukarı 6 bin civarında kimisine jenaratör koyduk gıda koyduk bu yardımlarımız da devam edecek. Ben meclis toplantımızda yardım eden kuruluşlarımıza kendi ismimi söylemedim ama 10 konteynırı şahsi olarak Zeytinoğlu olarak gönderdim.

“ELİMİZDEN GELENŞ YAPACAĞIZ”

Ama bunu yanlış anlamayın. O bölgelere yaşam konteynırlarının gitmesi lazım. Zaten mültecilerle yaşam demografisi bozulan bölgelerin demografisi daha da kötüye girmesin, gelip çalışmak isteyenlere destek olun her şeyi yapın ama bunu fırsat zannedip o insanları topraklarından kopartmayın dedim ilgililerden özür diliyorum kendimi anlatamadım. Odalar birliği olarak biz konut seferberliğine katılacağız. O bölgenin insanını kendi memleketinde tutmak için elimizden geleni yapacağız. Kahramanmaraş’a ve Hatay’a elektrikli ısıtıcı gönderdik, sahra hastanesine iki jenaratör gönderdik. Bölgenin bir an önce normale dönmesi için oda olarak ve üyelerimizle destek vermeye çalışıyoruz. Bir depremzede olarak da belki duygularım ağır bastı kendimi ifade edemedim ama o bölgenin ülkemiz içi ne kadar önemli olduğu bir an önce eski konumlarına dönmesi için elimizden gelen desteği vermeliyiz noktasında bir çağrı yaptım. Bizim ayni ve maddi yardımlarımız devam edecek. Bizim çağrımızla valiliğimizin hesabına bizim üyelerimizin yatırdığı destek miktarı bir milyon 800 bin TL. Bu acil durumlarda maalesef telefonlarda çalışmıyor ama ulaşım en büyük sorun bu güne kadar yaptığımız yardımların neden bitmediğini sorarsanız kamyon bulmakta sıkıntı çekiyoruz, aml temininde sıkıntı çekiyoruz. Uşaktan Hatay bölgesine bir tır battaniye gönderdik. Toplamda da 6 bin civarında da bireysel gıda yardımı yaptık. Sonuçta bizim yapmak istediğimiz orada acil olan konaklama sorununu çözüp elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X