VEDAT KÜÇÜK TUTUŞ VE GÜNEY'İ ZİYARET EDEN TEMCİLSİNİ ÖNCE TEHDİT ETTİ SONRA GÖREVDEN ALDI

10 Nisan 2023 16:24
13 yıldır İzmit Belediyesinde görev yapan ve Genel İş Sendikası temsilcisi olan Muharrem Köroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş ve AK Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Ali Güney’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğu gerekçesi ile görevden alındı.

O ZİYARETLER PAHALIYA PATLADI

Genel İş Sendikası temsilcisi Muharrem Köroğlu ve Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük arasında kriz çıktı. İddiaya göre bu krizin sebebi ise Köroğlu’nun AK Parti İzmit İlçe Başkanı olarak atanan Muharrem Tutuş ve AK Parti Kocaeli Milletvekili  adayı Ali Güney’i ziyaret etmesi.

VEDAT KÜÇÜK ALENEN TEHDİT ETTİ

Ziyaret sonrası sosyal medya hesabı üzerinden hayırlı olsun dileklerini ileten ve fotoğraf paylaşan Köroğlu’na Küçük’ten kaldırması yönünde uyarı geldiği kaldırmadığı takdirde ise görevden alınacağı söylenerek alenen tehdit edildiği öğrenildi. ‘Sendikada kimse siyaset yapamaz’ diyerek duruma tepki gösteren Küçük’ün görevden alma kararının duyulmasının ardından ise sendikadaki üyeler temsilcimizin değişmesini istemiyoruz diyerek imza toplayarak tepkilerini dile getirdi.

PARTİ’DEN PARTİYE FARKLI TUTUM

Sendika içinde siyasi paylaşım yapan sadece Köroğlu değildi. Fakat Vedat Küçük’ün Köroğlu’nun paylaşımına karşı gösterdiği tutumu diğer paylaşımlara göstermemesi hayli dikkat çekti. Hatırlanacağı üzere İzmit Park Bahçeler Müdürlüğü’nde temsilci seçimlerini AK Parti’nin Gültepe Mahalle temsilcisi olan Muharrem Köroğlu ile Alikahya’da oturan ve yine AK Parti’li olan Necmettin Ateş’in kazanmasıyla DİSK’e bağlı bir konfederasyona bağlı bir sendikanın hem de CHP’li bir belediyenin belediye başkanı olduğu yerde AK Parti’li iki kişinin temsilci seçilmesi Genel İş Sendikası ile başkanı Vedat Küçük’ün zaafı ve yetersizliği olarak görüldüğü konuşuluyordu. Küçük’ün fırsat kollar gibi yapılan paylaşımın ardından Köroğlu’nu tehdit etmesi ve görevden aldırırken seçilmiş olarak gelmesine rağmen atama diyerek yalan beyanda bulunduğu öğrenildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X