Yeşil Satranç Turnuvası’nın 9’uncusu KSO’da gerçekleştirildi

06 Åžubat 2024 15:09
İklim ve çevre değişikliğine karşı mücadele için farkındalık yaratmayı hedefleyen Yeşil Satranç –Yeşil Sanayi Yücel Grup Satranç Turnuvası’, Kocaeli Sanayi Odası koordinasyonunda gerçekleşti

Çevre ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸine karşı sanayi kuruluÅŸlarının AB YeÅŸil Mutabakatı'na uyumu yoluyla rekabet güçlerini artırmalarını saÄŸlamak için farkındalık yaratmak amacıyla Kocaeli Sanayi Odası öncülüÄŸünde ‘YeÅŸil Satranç – YeÅŸil Sanayi Yücel Grup Satranç Turnuvası’ 3-4 Åžubat tarihlerinde, Kocaeli Sanayi Odası Merkez Bina’da 9. kez düzenlendi. Yücel Grup’un destekleri ile düzenlenen turnuvada 100’ün üzerinde centilmen sporcu çetin bir mücadele verdi.

 

Ä°STANBUL VE ANKARA’DAN GELDÄ°LER

Kocaeli Sanayi Odası’nın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’ destekleri ile Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi’nin de iÅŸ birliÄŸinde ve Türkiye Satranç Åžampiyonası’nın hemen ardından düzenlenen YeÅŸil Satranç - YeÅŸil Sanayi BuluÅŸmaları Yücel Grup Satranç Turnuvası’na bu kez Ä°stanbul’un yanı sıra Ankara’dan özel olarak turnuvaya gelen ve ödül alan sporcular da oldu. 100’ü aÅŸkın sporcunun 3 kategoride 2 gün boyunca oldukça zorlu rakiplerle de mücadele ettiÄŸi turnuvanın ödül töreninde, ilk 10’a giren toplam 30 sporcuya ödülleri, KSO Konferans Salonu’nda verildi.

 

İKİ FARKLI EĞİTMEN KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Turnuvanın 2. gününde ilk olarak Ä°zmit Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri ÖÄŸretmeni, TÜBÄ°TAK ve TEKNOFEST Projelerinde danışmanlık ve yürütücülük yapan Elif Sanem KıroÄŸlu velilere hem kendi satranç yolculuÄŸunu anlattı hem satranç ve çocuklarına geliÅŸimi, velilerin tutumu hakkında kendi yaÅŸadıkları ile beraber önerilerini paylaÅŸtı.  Parkur Jimnastik’te Yılın Antrenörü seçilen, Enerji GSK’nın kurucusu da olan Ä°lknur Pala ise sporun çocuk üzerindeki olumlu etkilerinden, çocukların beslenmesine ve nasıl spor dalı tercihi yapılabileceÄŸine kadar birçok konuda velileri bilgilendirdi, kendisine sorulan tüm soruları içtenlikle cevapladı.

 

3 KATEGORÄ°DE Ä°LK 10’A ÖDÜLLERÄ° VERÄ°LDÄ°

Her kategoride ilk 10’a girenler, ikinci günün sonunda Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen ödül töreninde kupa, madalya ve çeÅŸitli hediyelerin sahibi oldu.  YeÅŸil Satranç Kurucu Koordinatörü Belma Özgen Akbay, henüz Türkiye Åžampiyonasından gelen 2 milli sporcu Mehmet Emir Alim ve Ali Mete Dere’yi de unutmadı ve ödül töreni öncesi nazarlık hediye ederek baÅŸarılarının devamını diledi.

 

 

 

 

 

 

TEÅžEKKÜR ETTÄ°

Ödül töreni öncesi bir konuÅŸma yapan YeÅŸil Satranç Kurucu Koordinatörü de olan Belma Özgen Akbay, öncelikle böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesini üstlenen Kocaeli Sanayi Odası’na ve kendilerine her daim destek olan Kocaeli Sanayi Odası BaÅŸkanı Ayhan ZeytinoÄŸlu’na, Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi’ne, geçmiÅŸ dönem Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire BaÅŸkanı Åžemsettin Yıldırım’a, Kocaeli Gençlik Spor Ä°l MüdürlüÄŸü’ne ve Åžube Müdürü Engin YaÅŸar’a; ayrıca Gençlik Spor Ä°l Müdürü Gökhan YavaÅŸer’e ve Yücel Grup’a ve özelinde Yücel Boru Genel Müdürü Kemal Saraç’a çok teÅŸekkür etti.  Turnuvada henüz 1 gün bile olmadan kayıtları fazlası ile dolduran ve turnuvaya katılan tüm katılımcılara teÅŸekkür eden Belma Özgen Akbay, Federasyon Ä°l TemsilciliÄŸi’nin daha fazla destekçi ve yardımcı olmasını dileyerek ödül törenine geçti.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X