Katçalı Köyü Mezarlık Mevlidi’nde toplandı

31 Temmuz 2023 17:14
Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Katçalı Köyü'nde geleneksel olarak devam eden mezarlık Mevlid-i bu yılda yoğun katılımla gerçekleşti.

Birlik ve beraberliğin tam anlamıyla yaşanıldığı Kandıra İlçesine bağlı Katçalı Köyü’nde geleneksel olarak birçok etkinlik yapılmaya devam ediyor. Ramazan ayında mahalle meydanında yapılan toplu iftar programı, Kurban Bayramında gençler tarafından organize edilen bayram eğlencesi ve fındık sezonu sonunda gerçekleştirilen hasat sonu şenliği eğlencelerinin yanı sıra ahirete irtihal etmiş büyükleri için okuma programları ve mezarlık mevlidi gibi manevi programlar da ihmal edilmiyor.

Duygu dolu anlar yaşandı

Yılardır devam eden gelenek kapsamında yüzlerce kişi bu yılda yine Mevlid-i Şerif için Köy mezarlığında toplandı. Organize edilen program için günler öncesinden mezarlarının bakımlarını yaparak temizleyen Katçalı Köyü gençleri büyüklerin takdirini kazanarak, civar mahallelere adeta örnek oldu. Din görevlileri tarafından okunan Mevlid-i Şerif sonrası kaybettikleri yakınları için mezarları başında dualar ederek, ziyaretlerini geçekleştiren köy sakinleri duygu dolu anlar yaşadı. Gerçekleştirilen program ile uzun süredir birbirini görmeyen vatandaşlar hasret giderdi. Ayrıca programa katılan katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Aşure ayı sebebiyle katılan vatandaşlara aşure ikramında da bulunuldu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X