KOCAELİ’DEN KÜÇÜK ORTAKLARA YÜKLENMİŞTİ ERBAKAN’IN O SÖZLERİNE MUTLU’DAN TEPKİ GELDİ!

20 Haziran 2023 09:26
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Millet İttifakı ortaklarına “Tabela partisi” ifadelerini kullanmasına Saadet Partisi Kocaeli il Başkanı Zafer Mutlu’dan tepki geldi.

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere ilimize geldi. Erbakan Gölcük ve Başiskele ziyaretlerinin ardından İzmit’te Sekapark Maide Restoran’ta basın toplantısı gerçekleştirdi.

“TABELA PARTİSİ”

Erbakan yaptığı açıklamalarda Millet İttifakı çatısı altında yer alan küçük ortaklara yüklenerek şu ifadelere yer verdi;” Seçimin kaybedenlerinden birisi elbette Kılıçdaroğlu’dur son derece bonkör bir şekilde iki grup kuracak kadar vekil dağıttı mecliste Cumhurbaşkanı seçileceğim diye ama olmadı ve 40’a yakın vekili verdiği ile kaldı. HDP’de yüzde 11’den yüzde 8’e geriledi uzun bir aradan sonra. Altılı masadaki dört küçük parti âdeta tabela partisi oldukları CHP’nin aldığı oyla ortaya çıktı. CHP’nin hiç oy arttırmadığını dahi düşünsek bu partilerin 0 oyları olduğu ortaya çıktı. CHP’nin de ne yaparsa yapsın yüzde 25’i geçemeyeceği ortaya çıktı. 21 senelik yıpranmış bir iktidar karşılarında olmasına rağmen geçemediler ve ne yaparlarsa yapsınlar bu milletten yüzde 25’ten fazla oy alamayacaklarını tescillediler.” Dedi.

“BABASININ MÜCADELESİNE DARBE VURANLARLA…”

Erbakan’ın bu sözleri sonrası ittifak ortaklarından olan Saadet Partisi’nin Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu’dan tepki geldi. Mutlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla şu ifadelere yer verdi;” Babasının mücadelesine en büyük darbeyi vuranların kanatları altına girerek siyaseten varolmaya çalışanlar şimdi kalkmış bize tabela partisi demiş… Biz bir ittifakın içindeysek orada öncelikle ilke pazarlığı yaparız ve bunu da kamuoyuna madde madde açıklarız ( ki 2 bin küsur madde açıklanmıştır)..  Bu ilke siyaseti oluşumu için tam 1,5 yıllık emek var ve kelime kelime oluşturulmuş bir deklarasyon var..

“BİZE İLKEDEN BAHSEDEMEZLER”

Siz hangi ilkelerle ittifak yaptınız, muhalefet ettiğiniz hangi uygulamalar değişecek de son bir haftalık pazarlıkla iktidara teslim oldunuz..İktidarın uygulamalarından memnun olmayan seçmenlerimizin millet ittifakına gelmemesi için Ak parti tarafından oluşturulan tampon bölge planı için kullanılanlar bize ilkeden bahsedemezler…”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X