Çuhane-i Hümayun Su Bendi’nde Restorasyon Başlıyor

02 Ocak 2024 14:10
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan Tarih Yolu Projesi’nin en önemli ayaklarından olan Çuhane-i Hümayun Su Bendi’nde restorasyon çalışmaları başlıyor.

Başiskele’nin tarihini, kültürel mirasını ve turistik yerlerinin tanıtımını kapsayan “Tarih Yolu Projesi” kapsamında ilçedeki 12 tarihi lokasyonun yeniden ihyası için çalışmalarını sürdüren Başiskele Belediyesi, Osmanlı Devleti’nin Kocaeli bölgesinde yaptığı ilk sanayi yatırımlarından birisi olan Çuhane-i Hümayun Su Bendi’nin restorasyonu için kolları sıvadı.

 

Başiskele Doğantepe Mahallesi’nde yer alan 1844 yılında tamamlanan çuha fabrikası; padişahın av köşkü-harası, hidroelektrik santrali, bacalı ambar, bedesten, dehliz, su deposu, su bendi ve dokuma atölyelerinden oluşan Çuhane-i Hümayun Su Bendi’ni Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, teknik ekibi ve Doğantepe Mahallesi Muhtarı Mithat Öztürk birlikte ziyaret etti.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: BAŞİSKELE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK

 

Başkan Özlü ziyarette yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1998 yılında tescillenerek koruma altına alınan yapıların restore edilme çalışmaları kapsamında, Tarih Yolu Projemizin de en önemli ayaklarından biri olan Çuhane-i Hümayun Su Bendi’nin restorasyonuna başlıyoruz. Başiskele’mizin turizmine büyük katkı sunacak restorasyon çalışmalarının yanı sıra bölgede vatandaşlarımızın huzurla ve güvenle dinlenebileceği sosyal alanlar da oluşturacağız. Su bendinin çevresinde peyzaj ve yol düzenleme çalışmalarını da yaparak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X