Yeşil Satranç - Yeşil Sanayi Turnuvası’nın 8’incisi KSO’da düzenlendi

21 Haziran 2023 16:00
‘Yeşil Satranç-Yeşil Sanayi Assan Satranç Turnuvası’nın 8’incisi Kocaeli Sanayi Odası Hizmet Binası’nda düzenlendi

Çevre ve iklim değişikliğine karşı sanayi kuruluşlarının AB Yeşil Mutabakatı'na uyumu yoluyla rekabet güçlerini artırmalarını sağlamak için farkındalık yaratmak amacıyla Kocaeli’de sanayinin çatı kuruluşu Kocaeli Sanayi Odası (KSO) öncülüğünde gerçekleşen ‘Yeşil Satranç – Yeşil Sanayi Assan Satranç Turnuvası’nın sekizincisi,  1 yıllık aranın ardından Kocaeli Sanayi Odası Hizmet Binasında gerçekleştirildi. 17-18 Haziran tarihlerinde Türkiye’nin ve Kocaeli’nin en büyük 500 sanayicisi arasında yer alan Assan Alüminyum’un destekleri ile düzenlenen turnuvada 100’ün üzerinde sporcu yarıştı. 

BAŞARI SERTİFİKALARI VERİLDİ

KSO’nun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Yeşil Satranç -Yeşil Sanayi Buluşmaları ASSAN Satranç Turnuvası’na İstanbul ve Yalova’dan da ilgi yoğun oldu. İlk 10’a giren toplam 30 sporcuya ödülleri, KSO Konferans Salonu’nda verildi. Maçların sona ermesiyle, Assan Alüminyum’dan Derin Akersoy ve Pınar Ünlü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden Haluk Kuzu ve Caner Güner’in de katıldıkları ödül töreni ile ilk 10’a giren sporculara madalyaları, ilk 3’e kupaları ve t-shirt ile hediye çekleri takdim edildi. Ayrıca başarılı olan her sporcuya Yeşil Satranç’ın Kurucu Koordinatörü Belma Özgen Akbay tarafından, özel olarak hazırlanan başarı sertifikaları verildi.

A KATEGORİSİNDE İLK 3 KOCAELİ’DEN

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı maçlar 10 yaş ve altı, 0-1299 UKD; 10 yaş ve altı, 1300 ve üstü UKD puanına sahip olanlar ile açık kategori olmak üzere 3 farklı kategoride yapıldı. 10 yaş ve altı, 0-1299 UKD kategorisine sahip A kategorisinde ilk üçte Kocaeli lisanslı sporcular yer alırken birinci Eymen Efe Erkal, ikinci Çınar Kara ve üçüncü Eymen Dabakoğlu oldu. A kategorisinin kupa ödüllerini Assan Alüminyum’dan Derin Akersoy verirken, ‘Yeşil Satranç’ madalyalarını turnuvanın 6’ncısı olan Deniz Özyıldız’ın babası verdi. A kategorisinde ilk 10’a giren diğer sporcuların isimleri ise sırası ile şu şekilde oldu: Kadirhan Köse, Pars Haznedaroğlu, Deniz Özyıldız, Melih Ekinci, Ayeser Levent Akbay, Muhammed Salih Matur, Süleyman Emir Kuzey. İlk üçün t-shirt hediyelerini ise Turnuva Başhakemi Emirhan Yüksel verdi.

10 YAŞ ALTINDA İLK 3 İSTANBUL’DAN

10 yaş ve altı, 1300 UKD ve üstü B kategorisinde ise ilk üçü İstanbul’dan ilimize gelen yarışmacılar paylaştı. Kerem Karagülle 1. olurken, Ahmet Orhan Gökdai 2., Çağrı Ege Polat 3. oldu. İlk üçe girenlerin kupa hediyelerini Assan Alüminyum çalışanlarından, C kategorisinin 1.’si Kerem Karagülle’nin babası Burhan Karagülle takdim etti. B kategorisinin ‘Yeşil Satranç’ madalyalarını TSF Kocaeli İl Temsilcisi Ahmet Açıkgöz verirken ilk üçün t-shirt hediyelerini ise Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Spor Şefi Caner Güner öğrencilere verdi. Kategoride diğer dereceye giren isimler ise sırasıyla; Uras Ceylan, Emir Erdemir ve Ömer Mete Tepetam oldu.  Açık kategoride ilk üçe girenler sırası ile Yalova’dan Kadir Akın, Kocaeli’den Ahmet Kaan Çizer, Kocaeli’den Ege Özdemir oldu. İlk 10’a giren diğer yarışmacılar ise; Cumali Eren Taş, Özcan Ölçer, Ömer Göllü, Yunus Emre Artal, Ekin Aruz, Güneş Kuşkonmaz, Alper Kaan Aslan oldu.  C kategorisinde birinciye Boyner’den 1.500 TL’lik, ikinciye 1000 TL’lik ve üçüncüye 750 TL’lik hediye çeklerini Assan Alüminyum’dan Pınar Ünlü takdim etti.

GÖKSAL GÜNGÖR MESAJ GÖNDERDİ

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör turnuva nedeniyle gönderdiği mesajında, ‘Geleceği tüketmeden üretiyoruz’ yaklaşımıyla faaliyet gösteren küresel yassı alüminyum sektörünün lider oyuncularından Assan Alüminyum olarak sporcuları destekliyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken ,emeği geçen herkese teşekkür etti. Assan Alüminyum olarak, tüm sürdürülebilirlik faaliyetlerini Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ilke, amaç ve hedefleri ile Küresel Raporlama Girişimi standartlarını esas alınarak oluşturulan ‘Kibar Grubu 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi’ kapsamında sürdürdüklerini söyleyen Göksal Güngör  mesajında şunları iletti: “Sonsuz kez geri dönüştürülebilme özelliğine sahip olan ürünümüz alüminyum ile dünyamızın geleceği için değer yaratmayı hedefliyoruz. 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SERTİFİKASI

Global ölçekte tüm değer zinciri için sürdürülebilirlik çerçevesini belirleyen inisiyatif Aluminium Stewardship Initiative (ASI) tarafından verilen Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikasını Türkiye’de alan ilk şirket olmanın gururunu yaşadık. Son olarak da International Finance Corporation’dan (IFC) yüzde yüz iklim etiketli Yeşil Kredi desteği almanın mutluluğunu yaşadık. Önümüzdeki dönemde de doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimini ve verimli kullanımını sağlamak, iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarına katkıyı yükseltmek, geri dönüşüm ve yeniden kullanımı artırmak, küresel iş birlikleri geliştirmek, paydaşların sürdürülebilir kalkınma ilke ve amaçlarını benimsemelerini sağlamak ve sosyal sorumluluk projelerine yönelik çalışmaları artırmak gibi somut hedefler ışığında çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X