Milli Takımımız Sapanca’da Kondisyon ve Moral Depoladı

11 Mart 2025 11:22
Türkiye Karate Federasyonu Büyük Erkekler Milli Takımı’nın Sapanca MOX Otel’deki kampını kısa bir ziyaret etme fırsatım oldu. Takımın enerjisini, motivasyonunu ve çalışma azmini yerinde görmek beni fazlasıyla mutlu etti. Sporcularımız, önlerindeki büyük hedeflerin bilinciyle yoğun bir tempoda çalışırken, takım içindeki moral en üst seviyedeydi.

Kamp programı oldukça sıkı ve disiplinliydi. Sapanca Stadyumu’nda yapılan kondisyon antrenmanlarını izleme şansı buldum. Sporcularımız, kondisyon ve dayanıklılık çalışmalarını büyük bir ciddiyetle gerçekleştirirken, birbirlerine verdikleri destekle takım ruhunu tam anlamıyla ortaya koyuyorlardı.

OKAY ARPA: “HERKES ELİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPIYOR”

Büyük Erkekler Teknik Direktörü Okay Arpa ile ayaküstü sohbet etme fırsatım da oldu. Takımın çalışma temposundan memnun olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sporcularımız gerçekten sıkı çalışıyor. Antrenmanlarımız yoğun ama hepsi bunun farkında ve en iyi şekilde hazırlanmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Önümüzde Premier Lig’in Çin etabı ve Ermenistan’daki Avrupa Karate Şampiyonası var. O yüzden bu kampın verimli geçmesi çok önemli. Şu anki atmosferden oldukça memnunuz.”

Okay hocanın söyledikleri, kampın havasını gözlemlediğimde daha da anlam kazandı. Sporcularımız sorumluluk bilinciyle, hedeflerine kilitlenmiş durumdalar.

DR. TAYLAN BALCIOĞLU: “KAMP OLDUKÇA VERİMLİ GEÇİYOR”
Karate Federasyonu Atletik Performans Direktörü ve Fenerbahçe Üniversitesi öğretim üyesi Sayın Dr. Taylan Balcıoğlu ile de kamp sürecinde kısa bir sohbet etme şansı yakaladım. Kendisi, milli takımımızın çalışmalarını değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu kamp, sporcularımızın fiziksel ve mental hazırlıklarını en üst seviyeye çıkarmak için çok önemli. Premier Lig’in Çin etabı ve Avrupa Şampiyonası öncesinde kondisyon ve dayanıklılık antrenmanlarına büyük önem veriyoruz. Teknik ekip ve sporcularımız, büyük bir özveriyle çalışıyor. Kampın genel atmosferi ve takımın motivasyonu oldukça yüksek. Eğer bu ivmeyi devam ettirirsek, önümüzdeki turnuvalarda güçlü sonuçlar alacağımıza inanıyorum."

8 MART’TA ANLAMLI KUTLAMA VE NEŞELİ BİR İFTAR
Milli takım kafilesi, kamp sürecinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de unutmadı. Antrenörler ve sporcular, kadın sporcularımızın ve tüm kadınların bu özel gününü kutlayarak anlamlı bir birliktelik sergiledi.

Ayrıca, kamp sürecinde sporcularımızla birlikte iftar yapma fırsatım da oldu. Gün boyu süren yoğun antrenmanların ardından, iftar sofrasında çay içerken keyifli sohbetler oldu. Özellikle milli sporcumuz Ömer Abdurrahim Özer’in doğum günü pastası ile kutlama ortamı daha da renklendi. Takım arkadaşlarının hazırladığı küçük sürpriz, takım içindeki uyumun en güzel göstergesiydi.

HEDEF BÜYÜK, İNANÇ TAM

Karate, fiziksel olduğu kadar zihinsel olarak da güçlü olmayı gerektiren bir spor. Bu yüzden sadece teknik çalışmak yetmiyor, aynı zamanda takım ruhunu ve motivasyonu da hep üst seviyede tutmak gerekiyor. İşte Sapanca’daki kamp, tam da bu dengeyi sağlayan bir ortam sundu.

Ziyaretim kısa sürdü ama gördüğüm manzara geleceğe dair umut vericiydi. Milli takımımız, hem sıkı bir çalışma temposu içinde hem de birbirine olan desteğiyle gerçek bir takım ruhu oluşturmuş durumda. Önlerinde büyük mücadeleler var, ancak bu ekip, her şeyin üstesinden gelmeye hazır.

Şimdi sıra mücadele sahnesinde!
Haydi milliler, Çin’deki Premier Lig ve Ermenistan’daki Avrupa Şampiyonası’nda başarılar sizinle olsun!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
kaan uçar masaüstü
X