MARKET POŞETİNE ZAM YOK 25 kuruş olarak devam edecek!

02 Ağustos 2023 15:35
Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından son 5 yılda yapılan tüm zamlara rağmen fiyatı sabit kalan plastik poşete zam geldiği iddia edilmişti. Marketlerde plastik poşetin 25 kuruş olarak devam edeceği öğrenildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2019'da marketlerde poşetlerin paralı olması uygulaması başlatıldı. Uygulamaya koyulduğu günden bu yana 25 kuruştan satılan plastik poşete ilişkin Resmi Gazete 'de dikkat çeken bir karar yayımlandı.

MARKETLERİN ÖDEYECEĞİ TUTARDA DÜZENLEME

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştılırken, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutarda bir değişiklik olup olmadığı merak ediliyordu.

MARKET POŞETİNE ZAM YOK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştırılırken, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutar da 25 kuruşta sabit tutulacak. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X