"EMEKLİLİK SİSTEMİNİ TÜMÜYLE ELE ALACAĞIZ" AKŞENER EYT’Yİ BEĞENMEDİ

01 Şubat 2023 15:29
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Lideri Akşener, hükümete EYT üzerinden yüklendi. İlk etapta 2 milyon 250 bin toplam 5 milyon kişinin faydalanacağı düzenlemeyi beğenmeyen Akşener, "Çözüm önerilerimiz görmezlikten gelindi." dedi.

Emeklilikte yaşa takılanların rüyası gerçek oldu. 23 yıllık EYT düğümü çözüme kavuşturularak toplamda 5 milyon kişinin emekliliğinin önü açıldı. Milyonlarca vatandaş dün Meclis'te Plan Bütçe Komisyonuna gelen EYT düzenlemesine sevinirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hükümeti bu konuda eleştirmesi dikkat çekti. Partisinin grup konuşmasında konuya değinen Akşener, "Çözüm önerilerinin görmemezlikten gelindi." ifadelerini kullandı. Akşener iktidara gelmeleri durumunda ise emeklilik sistemini tümüyle ele alacağız" vaadinde bulundu. Meral Akşener, TBMM'de İYİ Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

EYT düzenlemesiyle ilgili hazırladıkları kanun teklifinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini ve çözüm önerilerinin görmezlikten gelindiğini öne süren  Akşener, “EYT'li kardeşlerimiz için, ‘Çift dikiş' diyenler; ‘Seçim kaybetsem bile yapmam' diyenler; ‘Zaten yapacaktık, zamanının gelmesini bekliyorduk' demeye başladılar. Olsun…Hep söylüyorum. Bizim çözümlerimiz, projelerimiz, mirî maldır. Alsınlar, uygulasınlar. Biz, milletimizin yararına olan, her projemizin, hayata geçirilmesinden, ancak memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı. 

“YARIM YAMALAK İŞ YAPTILAR”

İYİ Parti lideri sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Yeter ki, doğru düzgün uygulasınlar. Ama gelin görün ki; Eskiler, ‘Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır, ya baş' demişler… Hemen her konuda olduğu gibi, EYT konusunda da yarım yamalak iş yaptılar. Yeni mağdurlar meydana getirmekten çekinmediler. Mevcut kanun teklifinde; 1999 yılında, yürürlüğe giren yasanın, zorunlu kıldığı, yaş sınırı, kaldırılıyor. Ancak bu sefer de; aynı yasanın artırdığı, prim ödeme gün sayısı, değiştirilmiyor. Oysa iktidar, yaptığı kafa karıştırıcı açıklamalarla, insanlarımızı bunun tersine inandırdı. Ve gelinen noktada, EYT'li kardeşlerimiz, şimdi de, prime takıldılar. Buradan, iktidara seslenmek istiyorum:  Net bir şekilde bilgilendirmediğiniz için, vatandaşlarımız; borçlanma hakkından, faydalanmak adına; arabasını sattı, kredi çekti, para yatırdı.

"EMEKLİLİK SİSTEMİNİ TÜMÜYLE ELE ALACAĞIZ"

Madem, bizim çağrımız ve mücadelemizle harekete geçtiniz; bari, çözüm önerimizi de, bütünüyle alsaydınız. Madem giderayak, seçim için de olsa, milletin yararına, bir iş yapacaktınız; bari onu da, doğru düzgün yapsaydınız. Nitekim; bu meseleden etkilenen, bir başka kesim de, sayıları milyonu bulan, staj ve çıraklık mağdurlarımız. Onların sorunlarının da bu kanun teklifiyle, çözülmesini bekliyorduk. Ama sizin, bir şeyi, bin defa söylemeden, yapmamak gibi, bir garip huyunuz var. Yazıktır, günahtır! Bu insanların haklarını, niye vermiyorsunuz? Bu konu için de, önerge verdik. İYİ Parti olarak; ‘Mağdur kardeşlerimizin, çıraklığa ve staja başladıkları tarih, uzun vadeli sigorta başlangıcı olarak sayılsın.” dedik. ‘Hak ve adalet, bunu gerektiriyor' dedik. Seçime kadar, gerekeni yaptılar, yaptılar… Yapmazlarsa, kimse merak etmesin… 14 Mayıs'tan sonra, biz geliyoruz. İYİ Parti iktidarında, emeklilik sistemini, tümüyle ele alacağız. Adil, sürdürülebilir ve gerçekçi bir sistemi, tüm emekçilerimizle buluşturacağız. Emin olun, çok az kaldı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X