Altın, Dolar ve Euro'da sert yükseliş: Rekor üstüne rekor

07 Haziran 2023 10:28
Seçimlerin ardından piyasalarda hareketlilik arttı ve Borsa İstanbul ile döviz kurları ve altın yukarı yönlü seyirlerine devam etti.

Seçimlerin ardından piyasalarda hareketlilik arttı ve Borsa İstanbul ile döviz kurları ve altın yukarı yönlü seyirlerine devam etti.

Dolar, euro ve altın bugün sabah saatlerinde hızlı bir yükseliş yaşadı. Dolar ve euro, Türk lirası karşısında yaklaşık yüzde 5'e varan bir değer kazandı. Euro 24 TL'yi aşarken, gram altın da 1.400 TL'nin üzerine çıktı.

Saat 09.01 itibarıyla dolar 22.79 TL'den, euro 24.53 TL'den ve gram altın ise 1.418 TL'den işlem görüyor.

Dolar ve euro, Türk lirası karşısındaki değer kazancı şu ana kadar yüzde 5'i aşmış durumda.

Doların önceki günü 21.61 TL, euro'nun ise 23.14 TL seviyesinde kapatmış olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Seçim sonuçlarına bağlı olarak piyasalarda yaşanan bu hareketlilik, yatırımcıların ve piyasa katılımcılarının belirsizlikler karşısında pozisyonlarını yeniden değerlendirdiğini göstermektedir. Seçim sonuçlarının ekonomi ve finansal piyasalar üzerindeki etkisi dikkatle takip edilmelidir.

Yükselen dolar, euro ve altın fiyatları, ithalatçı şirketler, yurt dışı seyahatler ve altın yatırımcıları açısından olumsuz etkilere yol açabilir. Aynı zamanda, bu durum enflasyon ve fiyat artışları gibi ekonomik göstergeleri etkileyebilir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X