DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR

14 Şubat 2023 14:14
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Yola düşmenin vaktidir. Çalışmaların aksamasına izin vermeden depremzedelerimizi tek tek ziyaret edeceğim" diyerek deprem bölgesini ziyaret edeceğini açıkladı ve "Baraj patladı yalanını servis edenler, afet bölgesinde neyin peşindedir? Devletin yapamadığı ne vardır da Ahbapçılar ve Babalacılara düşmüştür? Bu sahtekarların Türk televizyonlarında artık yer almaması lazımdır" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler 10 kentte büyük yıkıma yol açtı. Binlerce bina yerle bir olurken, arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki yaraları sarmak için tüm Türkiye tek yürek olurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında deprem faciasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye'miz devasa bir felaketin pençesindedir. Çetin bir sınav ve sınamadan geçiyoruz" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bin nasihat fayda etmiyor ama yeri geliyor bir musibet kendimize gelmemize vesile oluyor. Milli birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenmemiz gereken dönemdeyiz. Yara bere içindeyiz ama mutlaka iyileşeceğiz. Manevi bir imtihandayız ama bu imtihandan alnımızın akıyla çıkacağız. Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanıyoruz. Sarsıldık fakat düşmeyeceğiz.

"TÜRKİYE'MİZ DEVASA BİR FELAKETİN PENÇESİNDEDİR"

Şer kumpanyalara şahit olduk. Enkazın üzerinde tepinen utanmazlara her dönemde şahitlik ettik. İnsanlarımız imdat çağrısı yaparken kazanç ve çıkar çetelesi tutan vicdan fukaralarını öfkeyle izledik. Türkiye'miz devasa bir felaketin pençesindedir. Çetin bir sınav ve sınamadan geçiyoruz. 6 Şubat'ta meydana gelen ikiz depremler 110 bin kilometrekarelik bölgede 10 ilimizi, 113 ilçemizi, 6514 köyümüzü vurmuştur. 

Bilim insanları bu ikiz depremin 500 atom bombası gücüne denk düştüğünü ileri sürmüştür. Her gün acılarımıza yenileri eklenmiştir. Şehirlerimiz harap olmuştur.

DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR

Sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgelerinde incelemelerde bulundu, vatandaşlarla buluştu. Ben de Sayın Cumhurbaşkanımızın deprem bölgesinde olmasından dolayı gelişmeleri Ankara'dan takip ettim.

Depremle mücadeleye nifak tohumları ekmeye çalışanlara asla benzemeyiz. MHP Genel Başkanı olarak depremden zarar görmüş illerimizi ziyaret etmek için makul bir zaman kollamışımdır. Şimdi o vakit gelmiştir, yola düşmenin vaktidir. Başkaları gibi şov peşinde değiliz. Çalışmaların aksamasına izin vermeden depremzedelerimizi tek tek ziyaret edeceğim.

Devlet yoktur diyen kanı bozuklara söylüyorum. Şu hassas günlerde ağır konuşmuyorum ama mecburum. Devlet yoktur diyenler baksa da göremez.

"SAHTEKARLARI BİLİYORUZ, GÖRÜYORUZ"

Felaketin derece düzeyi büyük olunca ister istemez arama kurtarma çalışmalarında bazı eksikler yaşanmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun böyle yıkıcı bir afetle başa çıkmak kolay değildir. O gelmedi, o yetişemedi demek deprem kadar yıkıcıdır. Peşin hükümlü zihniyetlerden tiksindik. Gerçekleri çarpıtan iğne ile kuyu kazar gibi yapılan çalışmaları sulandırmaya çalışan sahtekarları biliyor, görüyor ve nefesimizin ensemizde olduğunu biliyoruz. 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X