30 Mart'a kadar yolu var DEVA Partisi Lideri Babacan, 6'lı masa adayı için tarih verdi

02 Şubat 2023 14:00
DEVA Partisi Lideri Babacan, 6'lı masanın aday belirleme sürecine ve açıklanacağı tarihe ilişkin konuştu. Aceleci olmadıklarının mesajını veren Babacan, "Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar. Dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart'a kadar yolu var." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi ilan etmesiyle birlikte Türkiye, seçim hattına girdi.. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine 3 buçuk ay gibi bir süre kaldı. Cumhur İttifakı'nın adayı aylar öncesinden açıklandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında birçoğu miting şeklinde olmak üzere 49 ilde temaslarda bulundu. 6'lı masa ise bu konuda bir hayli ağır hareket ediyor. Seçime çok kısa bir süre kalmasına rağmen henüz adayını belirleyemeyen 6'lı masanın aday konusunda hızlanmaya da niyeti yok. Öyle ki; masanın küçük ortaklarından DEVA Partisi Lideri Babacan, teorik olarak 30 Mart'a kadar vakitlerinin olduğunu söyledi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında 6'lı masanın aday belirleme sürecine ve açıklanağı tarihe ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"YETERLİ OLMAZSA BİR TUR DAHA"

Babacan, süreci aceleye getirmenin doğru olmadığını ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu'nun mekik diplomasisi uyguladığını söyledi. Babacan ayrıca ilk turun yeterli olmaması durumunda bir tur daha görüşme yapılabileceğini belirtti.

"30 MART'A KADAR YOLU VAR"

Bu süreçte liderlerin kendi aralarında da görüşebileceğini belirten Babacan, aday açıklama süresinin mart ayı sonuna kadar devam ettiğini hatırlattı.

Babacan, "Karamollaoğlu'nun turu çok değerli, belki önümüzdeki hafta ikinci tur gerekebilir. Yoğun bir ikili temas içerisindeyiz. Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar. Dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart'a kadar yolu var." ifadelerini kullandı. 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X