Doğantepe Kadırga Şenlikleri’nde Başiskeleliler Doyasıya Eğlendi

24 Temmuz 2023 07:39
Başiskele Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Geleneksel Doğantepe Kadırga Şenlikleri'nde Başiskeliler eğlenceye doydu.

Karadeniz müziğinin güçlü seslerinin sahne aldığı Doğantepe Kadırga Şenlikleri’nde yine vatandaşlar el ele, gönül gönüle eğlendi. Başiskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde Doğantepe Mahallesi 16. Sokak’ta Şehit Ömer Halis Demir Stadı yanında 21 Temmuz Cuma günü başlayan etkinlikte 3 gün boyunca Karadeniz rüzgârları esti.

 

YOĞUN KATILIM

 

Hamza Dağı eteklerinin doğal güzelliklerinde ve ferah bir havada gerçekleşen şenliklere yoğun katılım oldu. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başta olmak üzere belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve 7'den 77'ye binlerce vatandaşın katılım gösterdiği etkinlikte müzikler ve horonlar eşliğinde hep birlikte eğlenceli vakitler geçirildi.

 

KARADENİZ MÜZİĞİNİN GÜÇLÜ SESLERİ SAHNE ALDILAR

 

Eğlencenin doruğa ulaştığı Doğantepe Kadırga Şenliği’nde Karadeniz müziğinin güçlü sesleri sahne aldı. Şenliklerin ilk gününde Onay Şahin, Bedirhan, Mehmet Durak ve Onur Özkan sahne alırken cumartesi günü Sebihan Altunay, Tarık Tüfekçi, Erkan Yeşilyurt ve Murat Halil; pazar günü ise Zeynep Birinci, Mehmet Akyıldız, Yılmaz Kasapoğlu ve Ali Erkan yüksek performanslarıyla Başiskele’yi coşturdu.  

 

HEP BİRLİKTE SAATLERCE HORONLAR ÇEKİLDİ

 

Sahneye çıkan tüm sanatçılara yoğun ilgi gösteren müzikseverler, sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik ederken, kemençenin ritmine kendini kaptıran vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar saatlerce horon çektiler.

 

BAŞKAN ÖZLÜ HEMŞEHRİLERİNİN NEŞESİNE ORTAK OLDU

 

Başiskele genelinde sahada devam eden işleri bir yandan yakından takip eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, fırsat buldukça 3 gün boyunca kadırga şenliklerine katılım göstererek hemşehrilerinin neşesine ortak oldu. Kocaelili hemşehrileriyle bir araya gelen Başkan Özlü, onlarla hasbihal etti ve bazen de komşularıyla horon oynadı..  Çocuklar ile de özel olarak ilgilenen Başkan M. Yasin Özlü, her zaman olduğu gibi etkinliğe katılan çocukların yine yüzlerinin gülümsemesine vesile oldu.

 

“HEMŞEHRİLERİMİZLE HEP BİRLİKTE GÜZEL ANLAR YAŞADIK”

 

Başkan M. Yasin Özlü Doğantepe Kadırga Şenlikleri’nde yaptığı konuşmada, “Belediye olarak geleneksel olarak düzenlediğimiz kadırga şenliklerimizin üçüncüsünü yine hemşehrilerimiz ile birlikte yapmanın sevincini yaşadık. 3 gün boyunca tüm hemşehrilerimiz ile buluşma ve sohbet imkanı bulduk. Katılımlarından dolayı tüm Başiskeleli komşularımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte güzel anlar yaşadık. Bu güzel alanda bu güzel şenliğin hazırlanmasında büyük emek var. Güzel işler de büyük emek ister. Emeklerinden dolayı mesai arkadaşlarıma, katkılarından dolayı Doğantepe Mahalle Muhtarımız Mithat Öztürk’e, yüksek sahne performanslarıyla hemşehrilerimizi coşturan tüm sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorm.

 

ÇOCUKLAR İÇİN DE EĞLENCE

 

7'den 77'ye kadın erkek çoluk çocuk herkesin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, etkinlik alanına Başiskele Belediyesi tarafından kurulan devasa büyüklükteki şişme parkta çocuklar, 3 gün boyunca gönüllerince ve güvenli bir şekilde oyunlar oynadılar.

 

İKRAMLAR VE HOŞ SOHBETLER

 

Yöresel ürünlerin ve el emeği göz nuru eserlerin de standlarda sergilendiği kadırga şenliklerinde, vatandaşlara ikramlarda da bulunuldu. Komşuluk ilişkilerinin pekiştiği, sosyalleşmenin doruk noktaya ulaştığı şenliklerde hoş sohbetler edildi.

 

Yoğun alkışlarla ödüllendirilen tüm sanatçılara program sonunda çiçekler takdim edildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X