Erdoğan'dan müjde geldi! Tahıl koridoru anlaşması 2 ay daha uzatıldı

17 Mayıs 2023 18:33
AK Parti teşkilatlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimle alakalı değerlendirmeler yaptığı konuşmasının sonunda ise müjdeli bir haber verdi. Tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatılmasına karar verildiğini açıklayan Erdoğan, "Kararın tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum. Anlaşmanın tüm şartları yerine getirilerek bundan sonra da gayretlerimizi sürdüreceğiz. Rus dostlarımız, limanlardaki Türk gemilerin çıkışına da engel olmayacaklarını söylediler" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin ardından AK Parti 'nin Ankara İl Teşkilatı ve ilçe belediye başkanlarıyla görüştü. 2. tur öncesi önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda ise dünyanın merakla beklediği bir müjdeyi verdi.

"ANLAÅžMANIN SON UZATMA SÃœRESÄ° BÄ°TMEK ÃœZEREYDÄ°"

Tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu vesile ile tüm dünyaya bir müjde vermek istiyorum. Ülkemizin ve şahsımın yoğun gayretleriyle başlatılan Kardeniz Tahıl Koridoru anlaşmasını biliyorsunuz. Türkiye 'nin öncülüğü Rusya ve Ukrayna yapıcı tutumu BM'nin kolaylaştırıcılığı sayesinde İstanbul'da imzalanan anlaşmanın son uzatma süresi bitmek üzereydi.

"RUS DOSTLARIMIZ TÜRK GEMİLERİN ÇIKIŞINA ENGEL OLMAYACAKLAR"

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Bu kararın tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum. Anlaşmanın tüm şartları yerine getirilerek bundan sonra da gayretlerimizi sürdüreceğiz. Rus dostlarımız, limanlardaki Türk gemilerin çıkışına da engel olmayacaklarını söylediler. Bunun için kendilerine müteşekkiriz.

"BM GENEL SEKRETERİ'NE GAYRETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Rusya Devlet Başkanı değerli dostum Putin'e çabalarımıza verdiği samimi destek için şükranlarımı sunuyorum. Sayın Zelensky'e de yapıcı işbirliği için teşekkür ediyorum. BM Genel Sekreteri'ne yapıcı gayretleri için teşekkür ediyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum, kalın sağlıcakla."

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X