Glutensiz Karabuğday Projesinde Adımlar Atılıyor

30 Ekim 2023 11:33
Derince Belediyesi’nin tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında başlattığı glutensiz karabuğday ekimi projesinde ilk hasat yapılırken bölge sakinleri ile bir araya gelen Başkan Aygün projeyi tanıttı

KALKINMA YERELDE BAŞLAR

Kalkınma yerelde başlar ilkesiyle hareket ederek İshakçılar’a Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’ni kazandıran Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bölgeyi adeta tarım üssü haline getirdi. 2 bin 100 m2 kapalı alan ve 5 bin 850 m2 açık alandan oluşan tesisler bünyesinde Mısır Kurutma Ünitesi, Süt Pastörizasyon Ünitesi, Yem Karma Ünitesi ve Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Ünitesi’ni barındırıyor. Projelerinde köyleri merkezden ayırmayan Başkan Aygün’ün öncülüğünde bölgede bir proje daha hayata geçiyor. Tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında gerçekleşen glutensiz karabuğday ekimi projesi ile Ağustos ayında bölgede ilk tohumlar toprakla buluşmuştu.

ÖNCE HASAT, SONRA TOPLANTI

İlk etapta Çavuşlu ve Kaşıkçı köylerindeki yaklaşık 10 dönümlük alana ekilen glutensiz karabuğdayın hasadı yapılırken Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem, Tarım ve Orman Bakanlığı Araştırma Görevlisi Dr. Ahmet Güneş ve Bulvar Gıda Genel Müdürü Kemal Akdağ da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Aygün ve beraberindeki heyet sonrasında İshakçılar Kültür Merkezi’nde meclis üyeleri ve muhtarların da yer aldığı toplantıda bölge sakinleri ve çiftçilerle bir araya gelerek projenin detaylarını paylaştı. Projenin ilk amacının çölyak hastalarının glutensiz ekmek ihtiyacını karşılaması olarak hedeflenirken bölgede tarımla uğraşan çiftçilerin üstün özellikleri olan karabuğday ile tanışması da amaçlanıyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X