HDP'den seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirme

29 Mayıs 2023 14:26
28 Mayıs Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlandı. Dün gece sessizliğe bürüne HDP cephesinden seçim sonuçlarına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada sivil anayasa mesajı verilerek mücadele vurgusu yapıldı.

Türkiye cumhurbaşkanını belirlemek için dün bir kez daha sandığa gitti. Milyonlarca seçmen siyasi tercihini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan oyların yüzde 52,16 alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Muhalefet bloğunun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise ise yüzde 47,84’te kaldı.

HDP'DEN İLK DEĞERLENDİRME

Muhalefette seçim sonuçlarının yankıları sürerken HDP cephesinden ilk kez bir açıklama geldi.

Açıklamada “"Sonuçlar açıkça göstermiştir ki bu ülkedeki her 2 kişiden 1'inin değişim talebi vardır. Cumhuriyetin 2'nci yüzyılına girerken, sivil ve demokratik bir anayasayı hep birlikte yapmamız elzemdir. Bizler buradayız." ifadeleri kullanıldı.

SP Eş Sözcü İbrahim Akın, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar , HDP Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Seçim sonuçlarına dair ilk değerlendirmenin yapıldığı açıklamada sandığa giden herkese teşekkür edildi.

“PARTİMİZ POLİTİKALARINA KARARLI BİR ŞEKİLDE SAHİP ÇIKTI”

HDP'nin açıklamasında "Sandık verileri de göstermiştir ki partimiz politikalarına, hedeflerine kararlı bir şekilde sahip çıkmış, iradesini bu yönde güçlü bir biçimde ortaya koymuştur" ifadeleri dikkat çekti.

Açıklama şöyle sürdürüldü;

Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı 16 ilde Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik oy tercihi 14 Mayıs'a göre aynı şekilde sürmüştür. Bütün baskılara ve kirli propagandalara rağmen halkımızın geri adım atmadığı görülmüştür.

“HER İKİ KİŞİDEN BİRİNİN DEĞİŞİM TALEBİ VARDIR”

YSP Eş Sözcü İbrahim Akın, her alanda mücadele etmeye devam edeceklerini ve demokratik cumhuriyet hedefini bir üst aşamaya sıçratmayı sürdüreceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sonuçlar açıkça göstermiştir ki bu ülkedeki her 2 kişiden 1'inin değişim talebi vardır. O nedenle Türkiye siyasetinin öncelikli görevi; tıkandığı açık olan, toplumun kutuplaşmasına yol açan ve demokrasi zeminini ortadan kaldıran mevcut sistemi değiştirmektir. Cumhuriyetin 2'nci yüzyılına girerken, sivil ve demokratik bir anayasayı hep birlikte bu anlayışta yapmamız elzemdir. Bizler buradayız.

“BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ”

Hem Meclis'te hem hayatın her alanında değişim için demokratik mücadelenin öncülüğünü sürdüreceğiz. Demokratik siyaseti büyüteceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Toplumu esas alarak birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte kazanacağız.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X