Siyaseti bırakan Demirtaş HDP’yi bombaladı

01 Haziran 2023 09:51
Geçtiğimiz günlerde aktif siyaseti bıraktığını duyuran eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisine tepki gösterdi. Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini ancak HDP tarafından reddedildiğini söyledi.

Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sandığa gitti. Milyonlarca seçmen siyasi tercihini yaptı. Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha zafer kazanarak 5 yıl daha ülkeyi yönetme yetkisi aldı. 

Seçimin yankıları sürerken muhalefet cephesinde sular durulmuyor. CHP’de değişim konusu tartışılırken İYİ Parti ve DEVA Partisi’nde birçok üst düzey istifa geldi. HDP kanadında ise eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş birkaç gün önce aktif siyaseti bıraktığını duyurdu.

DEMİRTAŞ'TAN ÇOK KONUŞULACAK AÇIKLAMALAR

Gelişmeler takip edilirken Demirtaş çok konuşulacak bir açıklamaya daha imza attı.

Artıgerçek’in haberine göre; Seçim sonuçlarının ardından HDP'yi eleştiren Demirtaş, "Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim. Ayrıca, 'Benim adaylığım partimizin de oy oranını artırabilir' dedim. Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi.” dedi.

"Emek ve Özgürlük İttifakı, aday çıkarmama kararını nasıl aldı? O süreçte ne tür tartışmalar yaşandı?, Sizin görüşünüz öneriniz neydi?” sorusuna cevap veren Demirtaş şunları söyledi;

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları başlamadan önce ben Genel Merkezimize, Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim. Ayrıca, benim adaylığım partimizin de oy oranını artırabilir dedim.

“GEREKÇE SUNMADAN REDDETTİLER”

Aslında siyasi yasağım yoktu ama ola ki Yüksek Seçim Kurulu adaylığımı reddetse bile sonrasında çıkaracağımız adayın tabanımızın sahiplenmesinin daha kolay olacağını belirttim. Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi.

Gerekçesini halen bilmiyorum. Bu tartışmalar sürerken deprem oldu ve sonrasında aday çıkarmamaya doğru evrildi süreç. Bu karar da Genel Merkez ve ittifak bileşenlerince ortak alındı. Bana da öncesinde bilgi verildi, elbette bu kararın arkasında durduk."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X