Yerel Seçimlerde, Sandık Başına 350 Seçmen Oy Atacak

14 Aralık 2023 10:07
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, sandık bulunan bölgenin seçmen sayısını 350 oy olarak açıkladı.

Resmi Gazete'de yer alan YSK'nın vermiş olduğu karara göre, seçimlerde kullanılacak her türlü seçim gereçlerin ihtiyaç miktarlarının hesaba katılarak ilçe seçim kurullarına ulaştırılma işlemleri için bir sandık bölgesinin kaç seçmenden oluşacağı belirlendi.

YSK açıklmasında, seçmenler en az iki seçim türü için bir sandıkta oy kullanacaklarından, tasarruf kavramını dikkate alarak, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 350 olarak uygun olacağının kararını verdi.

Seçim Takvimi 1 Ocak'ta Başlayacak

31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik seçim takvimi 1 Ocak 2024 Pazartesi günü başlangıç olarak değerlendirilecek.

Yüksek Seçim Kurulu 2 Ocak'ta seçimde yer alabilecek siyasi partileri duyuracak. 27 Ocak 2024'te siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri oluşturulacak.

7 Şubat'ta seçmen kütükleri netleşecek ve seçmenlerin oy vereceği yer ve sandık bilgileri açıklanacak, bu süreç 11 Şubat'ta bitecek.

Siyasi partiler karar verdiği aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar teslim etmedi gerekecek.

31 Mart'ta seçime gidilecek

3 Mart Pazar günü kesin aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarınca aktarılacak.

21 Mart'ta seçim propagandası ve yasaklar ilan edilecek. Oy verme günü ise mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta gerçekleştirilecek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X