AK Parti'den emeklilere müjde: Gelirlerini artıracağız...

17 Ağustos 2023 18:01
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Güler "İnşallah önümüzdeki bir kaç yıl sonra enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi başaracağız" dedi. Güler, emeklilere de müjde verdi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, salgın dönemiyle tedarik zincirinin bozulduğunu, enerji maliyetlerinin arttığını, bazı ham maddelere ve ara mamullere ulaşımda zorluklar yaşandığını ifade ederek, fiyat artışlarının olduğunu belirtti.

"EMEKLİLERİN GELİRLERİNİ ARTIRACAĞIZ"

Güler, Erzincan 'da parti binasında düzenlenen "Şehir Buluşmaları" etkinliğinde konuştu. Dengeli ve çok kontrollü mali politikalar uygulayarak mali disiplinden taviz vermeden çalışanların ve emeklilerin gelirlerini artırıcı, özlük haklarını düzenleyici çalışmaları da gerçekleştireceklerini söyleyen Güler, millete hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

"ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRECEĞİZ"

"Hem bütçe imkanlarını hem enflasyonla mücadeleyi hem de fiyat istikrarını sağlayacak her türlü tedbiri aldık" diyen Güler  "Yasal düzenleme noktasında bizler mecliste her türlü çalışmayı yürütüyoruz. İnşallah önümüzdeki bir kaç yıl sonra enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz" dedi. İhracat rakamlarının şu an 250 milyar dolar olduğunu belirten Güler ihracatı 350 milyar dolara çıkartmayı hedeflediklerini de ifade etti.

"ÜLKEMİN ACİL MUHALEFETE İHTİYACI VAR"

"Altılı mı, yedili mi, sekizli miydi halen muamma, halen belirsiz şimdiki açıklamalardan anlıyoruz" diyen AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Meğerse hepsi birbirine yalan söylemiş, birbirini kandırmış. Güya protokoller imzaladılar, kamuoyu önünde değil mi? Herkes birbirine namusuna bir şey emanet ediyor. Ya siyaset şeffaf yapılıyor, kamuoyu önünde açıklayın namusunuzu emanet etmeye gerek yok ki. Şeffaf açık vatandaşımıza söyleyin, kime ne söz verdiniz, ne vadettiniz? Bazılarını kandırmışsınız belli, bakın ittifak ortakları diyor ya 'İyi ki kazanamamışız. Bizi kandırmışlar, bize başka söz, arka tarafta başka sözler verilmiş.' Düşünün bu anlayışla ülkemize hizmet edecekler öyle mi? Çok yazık, ülkem adına üzülüyorum. Ülkemin daha ciddi bir muhalefete ihtiyacı var.

"BİRBİRLERİNE KUMPAS KURAN BİR YAPI MİLLETE HİZMET SUNAMAZ"

Daha gerçekçi, ülke sorunlarına doğrudan yapıcı bir anlayışla yaklaşan bir muhalefete ihtiyacı var. Birbirlerini kandıran, birbirlerine farklı sözler veren, her an birbirlerine hakaret edecek, birbirlerine kumpas kuracak bir yapıdan aziz milletimize hiçbir hizmet sunulamaz" dedi.

VEDAT IŞIKHAN: TÜM İMKANLARIMIZI ZORLAYARAK GEREKENİ YAPACAĞUZ

Öte yandan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bugün, emekli maaşlarına yönelik yeni düzenlemeyle ilgili çalışmaya başladıklarını belirterek, "Erdoğan gerekli talimatı verdi. Tüm imkanlarımızı zorlayarak gerekeni yapacağız” açıklaması yaptı.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Hükümet ve sendikalar arasında 1 Ağustos'ta başlayan memur, emekli zammmı için yapılan görüşmelerin üçüncü toplantısında kamu-işveren, ikinci teklifini sundu. Tarafların üçüncü toplantıda da uzlaşamaması halinde 22 Ağustos tarihinde son toplantı yapılacak. Bu toplantılarda da sonuç çıkmadığı takdirde, 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak. Bu kapsamda, memur ve memur emeklilerinin zammı en geç Ağustos sonunda belli olacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X