Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki: Haddine düşmez!

04 Ekim 2023 17:12
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun "Meclis'e Gazi demeyeceğim" sözlerine "Meclisin meşruiyetini tartışmak kimsenin haddine düşmez" diyerek sert tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

AK Parti kongreleri demokrasimizin dayanak noktaları olmuştur. AK Parti demokrasi şöleni olmuştur. Her kongremiz yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ilgi görmektedir. Yaklaşık dünyanın her yerinden 30'a yakın temsilci olacak. Yaklaşık bu 30 ülke ile temsil edilmiş olacak.

Biz bir Türkiye partisiyiz, merkez partisiyiz. AK Parti kongreleri aynı zamanda dünya örnek almaktadır. Cumhurbaşkanımızın önemli mesajları olacaktır. Türkiye Yüzyılı mesajları, bölge barışı ve insanlığa söyleyeceğimiz sözler bakımından bütün kurumsal yeniliklere kadar söylenecek çok şey gündeme gelecektir.

Gençlerin, kadınların, Türkiye'nin tüm sosyolojisinin kucaklandığı bir tablo oluşacak. Bu kongreler önümüzdeki döneme ışık tutacak. Tecrübe-değişim dengesi milletin talebine göre olacak. Bütün vatandaşlarımızı 7 Ekim'de kongremize davet ediyoruz. 

"DÜNYADA BÖYLE BAŞKA BİR MECLİS YOKTUR"

Dün son derece vahim bir gelişme yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bu kadar büyük bir skandala imza atıldı. Kılıçdaroğlu, Gazi Meclis'e "Gazi" demeyeceğini söyledi. Gelinen nokta çok vahimdir ve Kılıçdaroğlu için bile çok acıdır. Bu Meclis iki kez gazi olmuştur. 

Dünyadaki bütün meclisler bir kurtuluş savaşı sonrası kurulmuştur. Başka meclisler verilen savaşların sonunda kurulurken Gazi Meclis savaşa komutanlık ederek gazi olmuştur. Dünyada böyle başka bir meclis yoktur. 15 Temmuz günü hain darbe girişimi karşısında bombalanmıştır. Bu Meclis o darbecilere karşı direnen bir Meclis'tir. Gazi unvanını nasıl hak ettiğini bir kez daha göstermiştir.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: HADDİNE DÜŞMEZ!

Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesini, bu hakaretini şiddetle kınıyoruz. Bu Türkiye'ye saldıranların bile aklından geçmeyen bir ifadedir. TBMM'nin meşruiyetini tartışanlar kimdir darbecilerdir. Yakın zamanda yine birileri çıkmıştı ve yasaların arkasında kim var demişti. Bu Yassıada zihniyetidir. 

Meclisin meşruiyetini tartışmak kimsenin haddine düşmez. Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde konuşması bizim darbecilerin dilinden çok iyi tanıdığımız bir dil. Biz Atatürk'ün kurduğu partiyiz diyenler o parti olmadıklarını göstermektedir. 

Atatürk'ün hatırına CHP'ye oy veren değerli vatandaşlarımızın bütün duygularını çiğnedi.

Sayın Kılıçdaroğlu terör örgütü kendisine destek verirken sustu ama bugün Gazi Meclis'e saldırıyor. Kılıçdaroğlu terör örgütüne söyleyemediği sözleri Gazi Meclisimize söylüyor. 

'ALİYEV’İN KARARINI TAKDİR EDİYORUZ'

Kafkasya’nın barışına bir çağrı yapıldı. Bölge barışı için platform kuralım denilmiştir. Ermeni halkı için de önemlidir. AB aynı vizyonsuzluğu gösteriyor. Aliyev’in kararını takdir ediyoruz. Fransa, Ermenilerin bölgede işgalci olduğunu diyemiyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Terör saldırını engelleyen kahraman kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Terörle mücadelemiz tavizsiz bir tutuma sahiptir. Hiçbir şekilde geri çekilmek yok. İlk iktidara geldiğimiz günden beri bunu sürdürüyoruz. Türkiye güvenli bir ülkedir ve güçlü bir şekilde terörle mücadele sürecektir. 

FRANSA'DA BAŞÖRTÜ YASAĞI

Fransa bizim 28 Şubat’ta yaşadığımız karanlık günlere dönüyor. Kadınların kılık kıyafetine karışılması faşizan bir hareket olduğu görüldü. Fransa’daki toplumsal barışa zarar verir.

Kılıçdaroğlu açısından yeni dönemi hakaret açısından bir başlangıç oldu. Helalleşme dedi, hesaplaşma olduğunu biliyorduk. Belediyelerin çalışmaları eleştirilebilir. Bilal bey de görüşlerini paylaşmış. Bunların siyasi eleştiriye tahammülü olmadığı anlaşılmıştır. Siz de kendinize göre görüşünüzü bildirirsiniz. Siyasi tartışmalara aile sokulmaz.

Bilal beyin söylediklerinin çok fazlasını CHP’liler söylüyor. Kılıçdaroğlu sen kimsin diyor, bu soruyu sana da sorarlar.

Emine Erdoğan’ın faaliyetleri ile ilgili söyledikleri çok daha vahim. Dünyanın her tarafında, gelişmiş ülkeler bu tür faaliyetlere destek verir. Sıfır Atık projesi bir BM kurumudur. Sıfır Atık’la ilgili BM’de danışma kurulu kuruldu. İlgili bakanların bu sürece katılmasından daha doğal ne olabilir. Bir kişi anlamaz o da Kılıçdaroğlu. Sıfır Atık projesi küreselleşmiştir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X