haremlik selamlık pikniğe tepki! "İKTİDARIN EN BÜYÜK HEDEFİNİ HAYATA GEÇİRİYORLAR"

01 Haziran 2023 10:52
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş;” Yapboz tahtasına dönüştürülmemiş, Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda yapılan bir eğitim sistemi için her ne olursa olsun her alanda her platfo"rmda avazımız çıktığında seslendirecegiz.”

Gebze Teknik Üniversitesi’nde Yeniler Topluluğu ve Seferber Topluluğu tarafından üniversite kampüsünün içinde düzenlenecek olan etkinlik için yapılan duyuruda “ “Final sınavları öncesinde aramızdaki bağı kuvvetlendirmek ve tanışmak adına gerçekleştireceğimiz ‘Bahar Pikniği’mize okulumuzdaki tüm öğrenciler davetlidir. Etkinliğimizde ikram olacaktır. Etkinliğimizde erkek ve kızların oturma düzeni hususunda ayrı şekilde yer almasına özen gösterilecektir.” İfadeleri yer alması tepki çekmişti.

“İLERİKİ GÜNLERDE DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ”

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ta duruma tepki gösterdi. Aktaş, yaptığı açıklamada;” Bilimin üretildiği yer olması gereken Üniversiteler gericiliğin kalesi haline dönüştürülüyor. Gebze Teknik Üniversitesi “Bahar Pikniği” düzenliyormuş. ! Düzenleyen Yeniler topluluğu ve Seferber topluluğuymuş. Tüm öğrenciler de davetliymiş ve ikram olacakmış. Altta da bir dipnot var: “Etkinliğimizde erkek ve kızların oturma düzeni hususunda ayrı şekilde yer almasına özen gösterilecektir” diyor. Rektörlük de bunu onaylamış.  Laik ve demokratik bir eğitim sistemi olmalı derken neyi kastettiğimizi ileriki günlerde daha iyi anlayacağız.

 

“AVAZIMIZ ÇIKTIĞI KADAR HAYKIRACAĞIZ”

Cinsiyetçi ve ayrımcı politikaların olmadığı, özgür ve özerk üniversite isterken, nereye doğru evrildiğimizi gösteren iyi bir örnek oldu.

Umarım öğrenciler gereken yanıtı verirler. Gençlerin ve çocukların kimliksizleştirilmesi ve biat kültürüyle apolitik hale getirilmesi, sorgulamayan, araştırmayan bireyler yetiştirilmesi, iktidarın en büyük hedefiydi ve görülüyorki bunu hızlıca hayata geçiriyorlar.

Bizler, Cumhuriyet çocukları olarak, nefes aldığımız sürece avazımız çıktığı kadar haykıracağız. Laik eğitim, demokratik eğitim, bireylerin yaşam alanlarını ve yaşam haklarını koruyan eğitim, cinsiyetin değil bilimin öne çıktığı eğitim, hükümetlerin kendi ideolojilerini dayattıkları değil, devlet politikası haline getirilmiş eğitim. Yapboz tahtasına dönüştürülmemiş, Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda yapılan bir eğitim sistemi için her ne olursa olsun her alanda her platfo"rmda avazımız çıktığında seslendirecegiz.

Gebze Teknik Üniversitesi

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X