1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor

11 Kasım 2023 17:54
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ‘Türkiye Yüzyılı’na Nefes’ teması ile 81 ilde 2023 Noktada düzenlenecek olan fidan dikimi ilimizde de Vali Seddar Yavuz'un katılımlarıyla Gebze’de gerçekleştirildi.

Gebze Yağcılar Köyü’nde Türkiye Yüzyılına özel olarak hazırlanan ‘Kocaeli Valiliği Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Ormanı’ nda yapılan fidan dikimine Vali Seddar Yavuz ‘un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Ali Ada, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Orman İşletme Müdürü Mustafa Koçak, Orman işletme Müdürlüğü  personeli, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda; Gebze Orman Bölge Müdürü Mustafa Koçak ağaçlandırma yapılacak alana dair bilgilendirme konuşması yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın açılış konuşmasını yapmasının ardından Vali Seddar Yavuz’da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdi. 

Herkesi sevgi ve saygıyla selamlayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün kutlu olmasını gönülden temenni ediyorum. 

İnşallah Kıyamete Kadar Bu Topraklarda Hür ve Bağımsız Yaşarız

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarının yıl boyunca devam edeceğini dile getiren Vali Yavuz konuşmalarının devamında; “Cumhuriyetimizin 100. Yılını şanına yakışır bir şekilde kutladık. İnşallah kıyamete kadar bu topraklarda hür ve bağımsız yaşarız, bunun için de azim ve gayretle çalışmaya devam etmeliyiz. Hem yeşil vatanımızı hem mavi vatanımızı hem siber vatanımızı kısacası her bir alanı kuşatacak şekilde gayretle çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Hepinizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti önemli bir vizyonu ortaya koydu. Küresel bir güç olan Türkiye oluşturmak, mazlum ve mağdurların tekrar sığınabileceği bir kapı olabilmek ve elbette hakkı ve hukuku haykırmak, nerede bir adaletsizlik varsa o adaletsizliği duyurmak mümkünse de engel olmak gibi bir tarihsel vizyonu ortaya koyuyoruz. Bu vizyon için de sivil toplum kuruluşlarımızdan sanayicilerimize tüm kurumlarımıza hep birlikte gayretle çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri yıl boyu devam edecek bu vesile ile bir de ‘100. Yıl Hatıra Ormanı’ oluşturulması da elbette bu kapsamda önemli ve değerli çünkü hiçbirimiz bir daha bir 100. yıl kutlamasına yaş itibari ile katılamayacağız o yüzden biz şanslı bir kuşağız. Cumhuriyetimizin 100. yılını hep beraber kutladık bu gerçekten önemli işte bu orman da bu yüzden önemli. Bizden sonraki kuşaklar buradan gelip geçerken Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına has özel bir ormanı da görmüş olacaklar.’’ dedi.

Hep Beraber Yeni Türkiye'yi İnşa Edeceğiz

Gençlere olan güveninden, Türkiye’nin yeni yüzyılında gençlerin önemli görevler almaları gerektiğinden bahseden Vali Yavuz: “Değerli gençler özellikle sizlere sesleniyorum, yolunuz, bahtınız açık, başınız dik olsun çünkü biz dünyanın en son evrensel imparatorluğunu kurmuş, dünyanın en haklı gururlu davasının peşinden koşmuş yüce bir milletin evlatlarıyız. Kendinizde bu gücü bulun, var gücünüzle çalışmaya devam edin, inanıyorum ki hep birlikte dünyadaki zulmü ortadan kaldıracağız. Bu vatanın her bir alanını yeniden imar edeceğiz, bilim ve teknolojide daha çok yarışacağız ve inşallah hep beraber yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bugün geldiğimiz noktayı hiç kimse küçümsemesin. Cumhuriyetimizin birinci 100 yılında özellikle de son 20 yıl içerisinde başardıklarımız bundan sonraki başaracaklarımızın da aslında ayak sesleridir. Milli teknoloji hamlesi ile de her geçen gün daha da büyüyoruz, dünya ile her alanda rekabet ediyoruz. Biz sizlere, Türk gençliğine güveniyor, gönülden inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, milli mücadelemizin eşsiz kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun. Özellikle sınır boylarında, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da ve üstlerimizin bulunduğu 20'ye yakın ülkede görev yapan Mehmetçiklerimizi de Allah korusun onların da saçlarının teline bir zarar gelmesin duasıyla bir kez daha hepinizi saygıyla selamlıyorum’’ diyen Vali Yavuz, ‘Kocaeli Valiliği Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Ormanı’ nın hazırlanmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Vali Yavuz, protokol üyeleri ve katılımcılar “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” etkinliği kapsamında Yağcılar Köyü’nde bulunan ‘Kocaeli Valiliği Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Ormanı’ na dikilmesi planlanan 8.320 fidanın startını vererek, geleceğe nefes oldular.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesi Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla 81 il 2023 noktada fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla ‘Kocaeli Valiliği Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Ormanı’nda 8.320 ve ilimizde belirlenen diğer noktalarda toplam 12.466 fidan toprakla buluşturulmuş oldu. 

2023 yılı boyunca Koaceli’de dikilen ve dikimine devam edilen 1 Milyon 38 bin 310 adet fidanla Türkiye Yüzyılı’na nefes oluyor. 

Öğrencilere günün ve anlam önemiyle ilgili hazırlanan hediyeler dağıtımından sonra toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile fidan dikimi programı sona erdi.



YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X