37. KENT BAYRAMLAŞMASI'NA YOĞUN KATILIM

29 Haziran 2023 14:22
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından düzenlenen 35. Geleneksel Kent Bayramlaşması, Kurban Bayramı’nın 2'nci gününde Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Kongre Merkezi’nde yoğun katılım ile gerçekleşen Kent Bayramlaşmasına  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,  Garnizon Komutanı Yardıncısı Tuğamiral Yavuz Kılıç , AK Parti Kocaeli milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Sadettin Hülagü, Cemil Yaman, Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman,  CHP Kocaeli milletvekilleri Harun Yıldızlı, Nail Çiler, Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla,  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz,  sivil toplum kuruluşları ve dernek başkanları  ve Vatandaşlar katıldı.

“MUTLU BAYRAMLAR YAŞAMAK HEPİMİZİN ORTAK İSTEĞİDİR”

Programda ilk sözü alan Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz;” Kıymetli halkımızı bir arada görmek gücümüze güç katıyor. Bayramlar birlik beraberlik kardeşlik duygularının yeşerdiği manevi değerlerimizdir. Bizler bayramlarının sevincini yaşarken dünyanın bir başka ucunda savaşlar masum insanların canını almaya devam etmektedir. Mutluluk dolu bayramlar yaşamak hepimizin ortak istediğidir. Bayramlar birlikte güzeldir. “ dedi.

“ALLAH AĞZIMIZIN TADINI BOZMASIN”

Ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın;” Az önce Başkanımızın da ifade ettiği gibi başka şehirlere örnek olan bir birlikteliği 37 kez gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bayramlar bizi biz yapan dargınları barıştıran, küslükleri unutturan, bütün güzelliklerin yenilendiği çok kıymetli hazine olarak milletimizin varlığına birliğine her zaman ilham kaynağı olmaya devam etmiştir. Sizlerde bu programlara katılarak aksatmadan devam ettiriyorsunuz. Ben bu şehrin belediye başkanı olarak sizlere yürekten teşekkürü borç biliyorum. Allah ağzımızın tadını bozmasın, nice uzun ömürlü bayramlar görmenizi niyaz ediyorum. “

“3 MİLYAR TL’Yİ BULAN YARDIM YAPILDI”

Son olarak sözü alan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz;” Türkiye’ye örnek olabilecek kardeşlik duygularının öne çıktığı şehir Kocaeli. Bu tablo da bunun en önemli göstergelerinden birisi. İki bayram bir arada yaşıyoruz biri Kurban Bayramı diğeri ise İzmit’in kurtuluşu. Bayram aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma günleridir. Özellikle İsveç’te Kuran-ı kerime yapılan bu alçak saldırı nefret suçudur. Sadece kendi değerlerini kabul etmeye devam etmektedirler. Son derece ayrımcı ve ırkçı bir davranış ortaya koydular, bunlar dünya barışına katı sunmaz. Yine bir başka hususta Kocaeli’ye bir teşekkür. Özellikle 6 Şubat depreminde Kocaeli en büyük yardımları yapan şehir olmuştur. Biz o bölgede hizmet etmeye devam ettik. Yaklaşık 3 milyar TL’yi bulan yardımı, iş adamlarından öğrencilerimize kısaca herkese bir kez daha minnet duygularımı sunmak istiyorum. Bir kez daha Türk Milletinin büyüklüğünü ortaya koyduk. Hepinizin bayramını bir kez daha tebrik ediyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X