Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor, düğmeye basıldı

24 Mayıs 2023 17:39
Araç sahiplerini yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Trafik sigortasındaki arz sorununu ortadan kaldırmak için Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) harekete geçti. Pilot uygulaması yakında başlayacak olan "Trafik Teklif Platformu" ile 27 sigorta şirketi tek bir çatı altında toplanacak.

Araç sahiplerinin en çok dert yandığı trafik sigortaları için yeni düzenleme hayata geçiyor. Trafik sigortasındaki arz sorununu ortadan kaldırmak için Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) hayata geçireceği ‘Trafik Teklif Platformu’nun pilot uygulaması için son düzlüğe girildi. 

TRAFİK SİGORTASINDA YENİ DÖNEM

Ekonomi gazetesinde yer alan habere göre, trafik sigortasında poliçe kesilememesi yönündeki tartışmalara çözüm olması amacıyla SEDDK tarafından “Trafik Teklif Platformu” gündeme getirildi.

Yapılan açıklamaya göre; günlük ortalama 100 bin poliçe üretiliyor. Ancak, bu poliçeler oluşturulurken şirketlerin kaçınması nedeniyle çok ciddi bir efor sarf ediliyor. Yeni uygulama ile müşteri trafik sigortası yaptırmak istediğinde sigortası yapılmazsa acente, müşterinin talebini platforma atacak.

ZARAR TÜM SEKTÖRE YAYILACAK

Böylece 27 sigorta şirketi tarafından görülecek. Sigorta şirketleri, teklif verip vermemekte serbest olacak. İsteyen poliçeyi kesecek, istemeyen kesmeyecek. Şirketler, işine gelirse, portföye ihtiyacı olursa poliçeyi kesecek. Eğer kesmiyorsa havuza atılacak ve tüm sektöre eşit bir şekilde dağılacak. Böylece şu anda trafik sigortasında yaşanan kaçınma durumu ortadan kalkacak. Trafikten yazılan zarar yükü sektörün geneline yayılacak.

Trafik Teklif Platformu’yla ilgili sorularını yanıtlayan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu, sadece teknik anlamda çözülmesi gereken 2 konu kaldığını söyledi.

Yeni uygulama hakkında detay veren Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Platformda 27 sigorta şirketinin tümü zorunlu olarak yer alacak. Acentelerden ise isteyen girebilecek. Onlar için de bir genelge yayınladık. Onların da buraya kayıt yapıp, entegrasyon için bir web servis yazılımı ile bağlanmaları gerekiyor. Bu da zaman alıyor. Bu iki konu çözüldüğünde devreye gireriz. Pilot uygulamayı en azından 4-5 şirketle haziran başında başlatmak istiyoruz. 15 Haziran’da da tam zamanlı başlatırız."

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X