Başiskeleli Gençler Geleceğini GençBüs’te Belirliyor

01 Ağustos 2023 16:24
Başiskele Belediyesi, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarılı puanlar alarak doğru üniversite ve bölüm tercihi yapmak öğrencilere ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

UZMAN EĞİTMENLER EŞLİĞİNDE

 

17-18 Haziran 2023 tarihinde yapılan YKS sınavı sonrası üniversite adayları şimdi de YKS tercih maratonuna girdi. 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek tercih maratonunda Başiskele Belediyesi, üniversite adayı gençlere geçen yıllar olduğu gibi bu yıl da destek oluyor.

 

Sınavda başarılı sonuçlar alan ve hangi üniversiteyi ve bölümü seçeceği konusunda kararsız kalan öğrenciler tercih sürecinde uzman eğitmenlerden destek alıyor. Eğitime ve gençlerin geleceği için büyük yatırımlar yapan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla GençBüs Mobil Gençlik Merkezi, Başiskeleli gençlerin ayağına kadar giderek YKS tercihinde danışmanlık hizmeti veriyor.

 

GENÇBÜS İLK GÜNDEN SON GÜNE KADAR YKS HİZMETİNDE

 

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman rehber öğretmenler eşliğinde YKS tercihlerinin başladığı ilk günden itibaren geleceğimiz için yollarda…

 

27 Temmuz Perşembe günü Barbaros Semt Meydanı’ndan başlayarak YKS Danışmanlık Rotası’na devam eden GençBüs, sırasıyla Kullar Semt Meydanı, Başiskele Sahili çeşme yanı, Başiskele Sahili Antik Köfte yanı, Yuvacık Merkez Camii yanı ve Vezirçiftliği Ulu Cami yanında saat 15.00 ile 19.00 saatleri arasında üniversite adaylarına YKS tercihinde hizmet verdi.

 

ÖSYM tarafından 8 Ağustos Salı günü saat 23:59’a kadar üniversite adaylarının tercihlerini yapabilecekleri açıklanırken, Başiskele Belediyesi de son tercih gününe kadar gençlerin yanında olmaya devam edecek.

 

GençBüs Mobil Gençlik Merkezi’nin bir sonraki durakları ise şöyle:

 

2 Ağustos Çarşamba – Doğantepe Camii yanı

 

3 Ağustos Perşembe – Bahçecik Merkez Camii yanı

 

4 Ağustos Cuma – Barbaros Mahallesi File Market yanı   

 

5 Ağustos Cumartesi – Serdar mahallesi FSM Parkı

 

6 Ağustos Pazar – Başiskele Sahili Âlâ Kafe yanı

 

7 Ağustos Pazartesi – Yeniköy Merkez Mahallesi Parkı

 

8 Ağustos Salı – Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi

 

Çay ve kahve ikramı eşliğinde ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmetinden faydalanan öğrenciler ve velileri, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’ye ve ekibine teşekkür ettiler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X