Başiskeleli Minik Kitapseverlerin İstanbul Turu

31 Ocak 2024 15:48
Başiskele Çocuk Kütüphanesi üyeleri, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı yarı tatilini İstanbul gezisiyle kaliteli ve verimli bir şekilde geçirdi.

Başiskele Belediyesi tarafından hizmete açılan ve çocukların büyük rağbet gösterdiği Çocuk Kütüphanesi’nin en çok kitap okuyan minik kitapkurtları bu kez gezerek bilgi dağarcıklarını genişletti. Yarıyıl tatili hediyesi niteliğindeki İstanbul gezisinde öğrenciler, Üsküdar’da yer alan Yeşil Köşk Kitap Parkı ve Eyüpsultan’da yer alan Rami Kütüphanesi’ni rehber eşliğinde gezdiler.

 

Tarihi binası ve geniş bahçesi ile çocuklara güzel bir kitap okuma sunan Yeşil Köşk Kitap Parkı’nı ilk olarak ziyaret eden çocuklar hem kitap okudular hem de çeşitli sanatsal atölyelere katılım gösterdiler.

 RAMİ KÜTÜPHANESİ’NE HAYRAN KALDILAR

Başiskele’nin minik kitapseverleri Üsküdar’dan Eyüpsultan’a geçerek geçmişi 18. yüzyılın ortalarına dek uzanan Rami Kışlası’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun gayretleriyle yürütülen aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeni inşa çalışmalarının ardından 2023 yılında kütüphaneye dönüştürülen Rami Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler.  Her yaştan okuyucunun ihtiyacına cevap veren koleksiyonu ve yaşam alanlarıyla Avrupa’nın en büyük kütüphane kompleksi olarak öne çıkan Rami Kütüphanesi’ne hayran kalan öğrenciler, burada Biyomimetik Merkezi’nin müzesini de gezdiler. Doğadan ilham alınarak yapılan tasarım ve ürünlerin sergilendiği müzeye Başiskeleli çocuklar yoğun ilgi gösterdiler.

 Unutulmaz güzel bir anı yaşayan Başiskele’nin minik kitapseverleri, gezi dolayısıyla Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’ye ve ekibine teşekkür ettiler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X