BİLE BİLE KRİZE SEBEP OLDU

28 Mayıs 2023 15:05
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 14 Mayıs seçimlerinde üzerinde isminin yazdığı kumanyalar dağıtmış ve krize sebep olmuştu. Hürriyet, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de aynı hareketi yapınca ortalık yine karıştı. İkinci defa bile bile kriz ortamı yaratan Hürriyet” Amacımız siyasi propaganda değil” dedi.

Tüm Türkiye 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gidiyor. 14 Mayıs seçimlerinde üzerinde kendi ismi yazılı kumanyalar ile reklam yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yine geleneğini bozmadı. Reklama doymayan Başkan Hürriyet şimdi de okullardaki CHP’li sandık görevlisi ve müşahitlere göndermek üzere kavurmalı pilav ve kek hazırlattı.

14 Mayıs seçimlerinde oldukça tepki çeken hareketi tekrarlayan Hürriyet okullarda yine krizin çıkmasına sebep oldu. Yaptığı açıklamada ise “ Amacımız siyasi propaganda değil” dedi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;” “ Türkiye'nin hiçbir yerindeki belediyenin olmadığı gibi, İzmit Belediyesi siyasi bir kurum değil, kamu kurumudur. Nitekim; Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için bu sabah İzmit Belediyesi ekipleri tarafından dağıtılan kumanyalar, üzerinde hiçbir siyasi logo ve isim bulunmadan, siyasi parti ve görüş ayrımı yapmadan tüm sandık başındaki görevlilere teslim edilmiştir.
HERHANGİ BİR KARAR ALINMAMIŞTIR
Görevlerine sabahın erken saatlerinde yemin ederek başlayan sandık başındaki görevlilere yönelik kumanya dağıtımımız için de herhangi bir karar alınmamıştır. Amacımız siyasi propaganda yapmak değil, sandık başında parti ayrımı yapmadan tüm sandık görevlilerine bir nebze olsun yardımcı olmaktır. Yalan yanlış açıklamalarla halkımızın aklını karıştırmaya çalışan, belediyeleri siyasi bir kurum, başkanlarını ise siyasi bir figür olarak gösterenlere karşı vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını dileriz.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X