‘’Doğru Haberin Önemi’’

14 Temmuz 2023 08:00
Sanat İçin Ben De Varım projesi Dijital Medya Atölyesinde gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, doğru haberin önemini anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yakın zaman içinde hayata geçirdiği Sanat İçin Ben De Varım Projesi Dijital Medya Atölyesinde gazeteci Taha Hüseyin Karagöz özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi. İzmit tarihi gar binasında gerçekleşen söyleşide Karagöz gazetecilik mesleğine yönelik öğrencilerle sohbet etti.

7 DALDA EĞİTİM

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Sanat İçin Ben de Varım” projesi 16-29 yaş aralığındaki özel gereksinimli bireylerin görsel sanatlar, geleneksel el sanatları, edebiyat, sinema, tiyatro, müzik ve dijital medya alanlarında alacakları eğitimler ve bu eğitimlerin sonucunda ortaya çıkaracakları eserlerin kültür endüstri ürünlerine dönüşmesini sağlayacak 2 aşamalı bir proje. Proje kapsamında hazırlanan atölyelere alanında uzman kişiler davet edilerek öğrencilerle sorulu cevaplı söyleşiler gerçekleştiriliyor.

GAZETECİLİĞİN ÖNEMİ VE SOSYAL MEDYACILIK

Yaklaşık iki saat süren Dijital Medya Atölyesinde gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, gazetecinin  haber ve bilgi kaynağına ulaşması ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunması ayrıca gazeteciliğin etik kuralları konularına değindi. Karagöz, günümüzde doğru haberin kaynağına ulaşmanın önemine binaen okuyucunun da sorgulayıcı bir refleksle haberlere yaklaşması gerektiğini belirterek günümüzdeki haber ve bilgi kaynaklarının doğru olup olmadığının teyit edilmesi gerektiğini vurguladı. Karagöz ayrıca geleneksel gazetecilik ve internet gazeteciliğini anlatarak, gazeteciliğin değişiminden, ajans gazeteciliğinin öneminden ve sosyal medyacılığın ne olduğundan bahsetti. Karagöz, söyleşi sonunda öğrencilerden gelen soruları cevapladı ve tecrübelerini aktardı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X