HÜRRİYET İZMİT'TE BAĞIMSIZ CHP'Yİ Mİ KURDU?

16 Mayıs 2023 00:57
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yine örgütü hiçe saydı. Türkiye olarak kritik bir seçim sürecinde olduğumuz şu günlerde dahi kendi başına hareket eden Başkan Hürriyet, örgütten bağımsız açtığı seçim ofisinde kendi personelleri ile çalışma yürütüyor.

BAŞKAN HÜRRİYET’İN CHP ÖRGÜTÜ İLE SAVAŞI DEVAM EDİYOR

CHP’ye 15 yıl aradan sonra İzmit Belediyesi’ni kazandıran Fatma Kaplan Hürriyet’in CHP örgütü ile savaşı devam ediyor. Seçimi kendi kazanmışçasına 4 yıldır örgütü hiçe sayan tavırları yüzünden Ankara’da dahi kredisinin bittiği konuşulan Hürriyet, tek başına aldığı kararlar ile sık sık eleştirilse de konuya dair ne bir açıklama ne de bir adım atmıyor.

KENDİ KURDUĞU OFİSİNDE KENDİ PERSONELİ İLE ÇALIŞIYOR

14 Mayısta gerçekleşen seçimlerin ikinci tura kalması ile birlikte parti tabanlarında hareketlilik başladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de ikinci tur için nefesler tutulmuş durumda. Fakat Başkan Hürriyet başta olmak üzere Millet İttifakından pek çok isim şimdiden ayrıştı. Her zaman olduğu gibi örgütten bağımsız kararlar alan Hürriyet, Kendi kurduğu seçim ofisinde tamamı belediye personeli ve yöneticilerinden oluşan ekibiyle çalışmalara başladı.

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN’IN ÇOK GERİSİNDE KALDI

 Seçim için örgütten bağımsız bir şekilde İrtibat Bürosu kuran ve açılışında Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu’nu ağırlayan Hürriyet, İzmit’te CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu için yeterli çabayı gösteremedi. Kılıçdaroğlu CHP’li belediyenin yönettiği İzmit’te Erdoğan’ın çok gerisinde kaldı.

ÖRGÜTÜN ÇALIŞMALARINI YETERİS Mİ BULDU?

Başkan Hürriyet'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında CHP örgütünden bağımsız olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Hürriyet'in yaptığı  paylaşım, başarısız geçen seçimlerde örgütün yaptığı çalışmaları yetersiz bulduğu yorumlarını da beraberinde getirdi. En kritik dönemde dahi örgütle aynı çatı altına girmeyi başaramayan ve pek çok kişi ile arasını bozan Hürriyet’in bu tavrından ne zaman vazgeçeceği ise merak konusu oldu.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X