BELEDİYEDE PARA YOK KREDİ ÇEKECEKLER! İŞÇİ KIYIMI YAPAN HÜRRİYET TAZMİNATLARI ÖDEYEMİYOR

01 Mayıs 2023 12:38
İzmit Belediyesi’nin CHP’ye geçmesi ile pek çok işçi görevden haksız yere çıkarılmıştı. Belediye ile davalık olan işçiler mahkemeyi kazansa da tazminatlarını belediyenin parası olmadığı gerekçe gösterilerek geri alamıyor.

İzmit Belediyesi 15 yıl aradan sonra CHP’yi kazandıran Fatma Kapla Hürriyet göreve gelir gelmez işçi kıyımına başlamış ve eski dönemde çalışan işçilerin pek çoğunu işten çıkarmıştı. Haksız yere görevlerine son verilen işçiler ise belediye ile davalık olmuş pek çoğunun mahkeme süreci tamamlanarak davayı kazanmıştı. Tazminat ödeyerek bazı işçileri geri alan Belediye’nin şu günlerde parası olmadığı gerekçesi ile davayı kazanan işçilere ödeme gerçekleştiremediği bilgisine ulaşıldı.

İZMİT BELEDİYESİ DAVAYI KAYBETTİ

Usulsüz olarak işten çıkarılan isimlerden birisi olan, 2014 Yılında İnşaat Ustası olarak İzmit Belediyesi Fen İşlerinde çalışmaya başlayan , 6 yıldır İzmit Belediyesi Fen işleri müdürlüğünde Usta vasfıyla çalışan Osman Gegin, önce Fen işleri müdürlüğünden Temizlik işleri müdürlüğüne gönderilmiş, Ardından ustalık vasıfları elinden alınarak vasıfsız işçi haline getirilmiş daha sonra ise 31.10.2020 tarihinde işten çıkarılmıştı. Gegin haksız yere işten çıkarıldığı iddiasıyla İzmit Belediyesi hakkında davacı oldu. Tam 21 ay sonra, açılan davada sonuç çıktı.

BELEDİYE’NİN TAZMİNAT ÖDEMEYE PARASI YOK

Davayı kaybeden belediye ise tazminat ödemesi yapamayacağını ve para olmadığını söyleyerek bir mağduriyete daha sebep oldu. Kötü niyet kullanarak çalıştırmak istemediklerini söyleyen belediye ödenecek olan tutarın taksitlere bölünerek verileceğini söyledi. Konuyla ilgili mağduriyet yaşayan Gegin ise “Atarken taksitle atmadılar 30 aydır perişan haldeyiz” diyerek gereğinin bir an önce yapılmasını istiyor.

30 AYDIR PERİŞAN HALDEYİZ

Gegin yaşadığı süreci şu ifadelerle anlattı;” Yaklaşık 30 aydır dışarıdayım, 40 gün önce iade yazılarımız yazıldı. Kötü niyet kullanacağım dediler. Param yok, taksitle yatıracağım diyor ‘ama atarken taksitli atmadın dedim. Paran yoktu enden attın bu insanları. İstinafa erdiler oradan da geleli iki ay oldu. Kötü niyet kullanacağız çalıştırmak istemiyoruz dediler. Kötü niyet tazminatı hesaplanıyor. Bilirkişi zaten hesaplamıştı. Kredi çekeceğiz, taksitle verelim diyorlar ama ben kabul etmedim. Atarken taksitle atmadınız 30 aydır perişan haldeyiz. “

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X