İZMİT'TE YÜZLERCE VATANDAŞ FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜ

16 Aralık 2023 16:05
Filistin’e Destek Platformu tarafından İzmit'te yüzlerce vatandaşın katıldığı Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Gerçekleşen programa HAK İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan’da katıldı.

Ülkemizde tüm vatandaşlar Filistin halkının ve Gazzelilerin uğradığı bu katliam ve soykırım karşısında Filistin halkının yanlarında ve olmaya devam ediyor. Hak-İş konfederasyonunun da aralarında bulunduğu Filistin’e destek platformunun düzenlediği Filistin eylemi bugün yoğun katılımla gerçekleşti. Yürüyüş Fevziye Camii’nden başlayarak Anıtpark’a kadar süren yürüyüşe Hak-İş konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan’ında katıldı.

“ ÖZGÜRLÜK DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ “

Yürüyüş sonrası basın açıklamasını HAK İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan gerçekleştirdi. Konuşmalarında Arslan: “Bu mübarek günde, rahmetin bol olduğu günde bizlerle birlikte oldunuz. Allah sizlerden razı olsun.. Bugün yeryüzünün bütün mekanlarında inancı farklı vicdanları ortak bütün insanlığın meydanlarına selam olsun. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan katliamlarda mağdur olan Gazzeli kardeşlerimizin özgürlük direnişini selamlıyoruz. 69 gündür katliamalar maruz kalmış bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

“YARDIM KAMPANYASINA DAHA FAZLA DESTEK OLUN”

7 Ekim’i milat olarak görenler yanlış görüyor. Filistin’de 75 yıldır işgal devam ediyor. Bu işgali planlayanlara lanet olsun. Ülkemin her köşesinde katil İsrail’e karşı birlikteliğimiz daha da güçlendirmeliyiz. Filistin iççin başlattığımız yardım kampanyasına daha fazla destek olun. Dünyanın her köşesindeki sendikaları kardeşlerimizi yönlerini Kudüs’e çevirdi. Ey Amerika, ey israil biz sizin ne yaptığınızı biliyoruz diyecekler. Siz sussanız da biz susmayacağız. Biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak.

“DAHA FAZLASINI YAPMALIYIZ”

 Filistin’e selam olsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz, ülkemiz milletimiz ile dim dik bir direniş oraya koyduk. Ancak bu yetmez. Daha fazlasını yapmalıyız. Yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğiz. Eğer bir zulüm varsa zulme karşı tarafsız olmak namussuzluktur. Filistin’de mesaj ya özgürlük ya şehadet diye geliyor. Onlar korkmuyor. Onlar özgürlük ateşini yaktılar. Borcunuzu ödemeye var mısınız? Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin kurulana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi. 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X